Снимка: архив Булфото
fallback

"В Димитровград реализирахме спецоперация „Благословеният” по задържането на издирвания Тихомир Тилев", обяви министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.

"На 1 юли 2004 г. на ГКПП Връшка Чука, на границата между България и Сърбия, Тихомир Тилев е бил задържан с 26,5 кг хероин. Първоначално е бил с мярка "задържане под стража". Впоследствие Софийският апелативен съд е заменил мярката с домашен арест през 2005 г.

През 2009 г. Тихомир Тилев е бил осъден от Хасковския съд на 10 години затвор и глоба от 100 000 лева. Присъдата му е потвърдена от Пловдивския апелативен съд през ноември 2009 г. В края на годината Тилев се укрива", уточни министър Цветанов пред "Фокус".

Рано тази сутрин Тихомир Тилев е бил задържан от спецчасти в село Добрич, община Димитровград.

"Нарекохме операцията "Благословеният", защото трудно може да се обясни мярката "домашен арест" при задържане с 26,5 кг хероин", допълни МВР шефът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

47

оня

преди 12 години

никаква легализация, по строги присъди трябват за всички да важат, наркоманчета

46

БГ ТЕМИДА

преди 12 години

26 кг херо - домашен арест ! 1 фас с бурен - от 5-15 ! Е ТВА Е ! Дайте пример на американските си партньори, на англичанСКИТЕ си партньори, на чешките си партньори, на швейцарските си партньори, а ако искате да ви научат най-тъпите и неграмотните - тогава дайте акъл на ХОЛАНДСКИТЕ си парньори ! Какви сте разбирачи и колко сте играчи !

45

Ипон

преди 12 години

Аз предлагам направо да се премахне Съда и да има само околийски като навремето, които да колят и бесят всеки по тяхно усмотрение. Ми да, нали Съда за всичко е виновен, за какво да се събират доказателства, разследване, а-у,направо, който изглежда подходящ-бам у районното, бой и аре в тъмницата. Тогава дребните душици, множащи се прогресивно в България най-накрая ще са доволни...поне закратко.

fallback