Документите, открити у задържания измамник. Снимка: МВР
fallback

Служители на икономическа и криминална полиция задържаха мъж, извършил имотна измама в София, съобщиха от МВР.

35-годишният столичанин Р. Н. е придобил жилище на бул. „Васил Левски“ като използвал фалшиво завещание на починала възрастна жена.

Завещанието, според която жената оставя имота си на младия мъж, е обявено в Агенцията по вписванията през 2010 г. Графологична експертиза обаче установява, че подписът и почеркът не са на починалата.

След като придобил имота, столичанинът направил опит да го продаде. В подготовката по сделката участвали седем помагачи – жвни и мъже, част от които са криминално проявени.

Част от групичката придобивала и предавала информация за починали хора и тяхното имотно състояние, други били брокери, а трети – адвокати.

Повечето от тях са в ареста с мярка за неотклонение “задържане под стража” за други подобни имотни измами.

В хода на процесуалните действия в банята на жилището, което измамникът обитавал, са открити оригинали на документи, свързани с престъплението, и 1 грам бяло прахообразно вещество.

Мъжът е задържан за 72 часа, предстои да бъде внесено искане за постоянен арест.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

Анонимен

преди 12 години

Адвокати, Нотариуси и Брокери ... те са мъртви душици... не си спомням вече тези "Долни Твари" в кой от кръговете на Ада ще се мъчат ... предполагам е ще минат през почти всички... какво ли извинение са си намерили за сторените от тях престъпления:) много ми е интересно?

24

Анонимен

преди 12 години

Докато не започнат да издават изключително строги присъди за подобни престъпления- особено за адвокатите и нотариусите, участвали в тях, случаите ще се множат. Осъдете ги тези на 20 години без право на обжалване, да видим ще има ли други желаещи. Да, ама не! Съдиите ще си защитят другарчетата.

23

онбашията

преди 12 години

кви *** бе *** ***, не чухте ли че част от групата са адвокати и брокери, къде сте видяли *** адвокат?

fallback