fallback

Въпреки че се увеличават разкритите случаи на трафик на хора през българо-гръцката граница, проблемът с нелегалния трафик остава актуален.

Това посочи директорът на Регионална дирекция "Гранична полиция"- Смолян комисар Тодор Георгиев на днешната кръгла маса на тема "Борба с трафика на хора".

Според комисар Георгиев преобладаваща част от тези случаи са свързани с прехвърляне на млади жени и момичета от малцинствен произход за проституция и продажба на новородени.

След приемането ни в ЕС и свободното преминаване през българо-гръцката граница през последните години се наблюдава и прехвърляне на малолетни, майки с бебета и инвалиди за просия и джебчийство.

Преди дни гръцките гранични власти върнали на наша територия българин в инвалидна количка, експлоатиран за просия в Северна Гърция, информират от
Гранична полиция.

При завръщането си професионалният просяк нямал нито един евроцент и макар, че в гръцките градове печелел около 50 евро дневно, очевидно всичко му било отнемано от хората, организирали мрежата за просия.

Печалбата от нелегален трафик на хора се е утроила през последните 5 години като световна тенденция и съперничи на приходите от търговия с наркотици, посочиха участници в дискусията, цитирани от БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

8-ия ден

преди 12 години

...".гранични власти върнали на наша територия българин в инвалидна количка".........А инвалидите, които ги разнасят сутрин из градовете за да просят, кой ще ги прибере - тази мафия е навсякъде - отвратително е да правиш пари от нещастието на някого....

9

Анонимен

преди 12 години

3 пипна ли те *** *** ще ти изпочупя зъбите и ще те давя в леген със спирт твоята *** *** неандерталска !

8

Анонимен

преди 12 години

Тия малцинства турци *** докога ще създават само проблеми

fallback