Опит за въоръжен грабеж е бил извършен днес в денонощен магазин в Пловдив. Около 4 часа през нощта в павилион за алкохол и цигари в жилищен район „Тракия” нахлул маскиран мъж.

Улица „Съединение”, на която се разиграл екшъна била пуста, дори и таксита не се движели в този час. Маскираният извадил пистолет и заплашил 22-годишния магазинер с думите „Дай парите или ще стрелям”, разказа пред Dnes.bg директорът на пловидвската полиция старши комисар Тодор Чонов.

Въпрки насоченото срещу него оръжие храбрият продавач успял да отблъсне ръката на похитителя. При настъпилата схватка нападателя ударил младежа няколко пъти с пистолет по главата, но търговецът все пак успял да се добере до паник- бутона и да го натисне.

Това изплашило маскирания обирджия, и той избягал от магазина без да вземе нищо.

На пострадалия младеж е оказана медицинска помощ в болница, по- късно е бил освободен за домашно лечение. Храбрата постъпка ще бъде възнаградена от собственика на търговския обект.

В будката не  имало много оборот, но тя е била заредена със стока за хиляди левове. Работата по случая е поета от служители на Пето РУП. Нападателят се издирва.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase