Снимка: Булфото

Панчо Илиев, който преди два дни бе задържан за измама, остава в ареста. Той бе задържан заедно с приятелката му – адвокатката Нина Кавракирова, която днес Районният съд в Пловдив пусна с мярка "подписка".

С 3000 лева парична гаранция на свобода излезе и третият, закопчан при полицейската акция – Венцислав Тафтаков.

Панчо Илиев, който е известен с буйния си нрав и тъмно минало, се свързал с шефа на варненската фирма Петьо Йотов. Компанията на Йотов била в затруднено финансово състояние, ето защо пловдивчаните предложили да я спасят, като изготвят оздравителен план.

Още по темата
След направените пълномощни Панчо Илиев поел кормилото на закъсалото дружество, а адвокатката Кавракирова движела юридическите въпроси. Двамата заедно със съучастника им Тафтаков прехвърляли активи на фирмата и се разпореждали с движимо и недвижимо имущество.

След безброй наивни обещания варненският бизнесмен се усетил, че е мамен, и подал жалба в прокуратурата.

Строителната техника на предприемача Йотов била продадена за скрап без негово знание. В съда адвокатите на Панчо Илиев показаха запис на заповед за половин милион лева в полза на клиента си, подписана от варненеца.

Според прокурорите обаче тя е изготвена още преди Йотов и Илиев да са се познавали.

Това е политически арест, когато наближат избори мен все ме вкарват на топло. Невинен съм, каза на излизане от съдебна зала Панчо Илиев.

Той е на свобода от година и половина. Преди това излежа 7-годишна ефективна присъда за измама.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase