Снимка: БТА
fallback

МВР шефът Цветан Цветанов избягна категоричен отговор на многократното задаване на въпроса дали премиерът Бойко Борисов е разговарял лично с похитителя Стефан Петров.

Министър-председателят пристигна в критичната нощ в Сливен, когато похитителят държеше в плен шестима заложници.

„Бойко Борисов е бил на мястото за допълнителна подкрепа и, при възможност, да разговаря с похитителя, ако има такава необходимост“, отбеляза само Цветан Цветанов.

От изказванията обаче на премиера остана впечатлението, че той лично е участвал в преговорите със Стефан Петров.

„Цяла нощ говорихме за мъжки думи и чест, за достойнство, той изпълни своя ангажимент да освободи жените, така че ние изпълняваме нашия“, заяви в четвъртък от Брюксел Борисов по повод операцията в Сливен.

„Той постъпи мъжки и пусна жените така, както се уговаряхме снощи... Аз съм поел ангажимент – един шамар няма да му бъде ударен от полицаите”, заяви пък малко по-рано премиерът в НС.

„Полицейската акция в Сливен ще влезе в учебните планове на колегите от МВР, които трябва да разиграват подобни екстремни ситуации в бъдеще”, обяви по повод успешното разрешаване на заложническата криза министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.

По думите му в първите часове ситуацията е била доста непредсказуема.

Oще по темата
25 мар 2011 11:05
397

След като похитителят Стефан Петров Стефанов пусна служителките на банката, най-важната задача на спецекипите на МВР е била да го убедят, че действията на органите на реда няма да застрашат живота му.

Вътрешният министър отказа да коментира част от причините, които са накарали 27-годишния мъж да започне въоръжен обир в банката.

Но категорично отхвърли версията за любовна мъка и намесена жена в случая. Цветанов обясни, че по време на почти 40-часовата криза цялата информация, предоставяна не медиите, е била съгласувана с психолозите и преговарящите екипи.

Психологът Тодор Тодоров, който водеше преговорите със Стефан Стефанов, ще бъде награден с лично огнестрелно оръжие.

А семейството в Сливен, което е предоставило дома си за база на полицията, от която е осъществявано наблюдението на офиса на банката, ще получи 1000 лв., допълни Цветанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

195

Ceco nekradi

преди 13 години

Cunam Cunamov krade ot reitinga na Buda Fasula. edin iat kaza 4e razgovarial drugiat 4e bil gotov da razgovaria.Viarvam na Premiera. Premieryt e razgovarial bil e tam, a Cwk e odil da oglejda nekoe novo ahprttarmen4e

194

Анонимен

преди 13 години

САМО ДРЪНКАТЕ И СЕ ПРАВИТЕ НА МЪЖЕ.......ДЕЛА ТРЯБВАТ, А НЕ ЧЕСАНЕ НА ЕЗИЦИ......МАЙ В БЪЛГАРИЯ ВЕЧЕ СА НА ИЗЧЕЗВАНЕ М Ъ Ж Е Т Е !?!?!???

193

помощ за бедните

преди 13 години

Батка искай пари от Брюксел за най-бедните, все ще измислите някоя оперативна програма за заетост на бедните. Възрастните хора по селата се бесят, в градовете скачат от балконите, хората са отчаяни , нямат пари за хляб. Ако нямаш пари за хрна това е страшно. Никой не иска да ти помогне.Магистралите или хората са по важни.българите изчезват ей хора, отворете си очите.

fallback