Снимка: БГНЕС

Англичанин издъхна в пловдиската болница “Св. Георги”, като причината за смъртта засега не е ясна. По непотвърдена информация мъжът бил постъпил за лечение. След като го изписали, обаче, той настоял лечението му да продължи. Това не се случило, пише “Марица”.

Малко по-късно постъпва в болницата отново, но издъхва. На видеозаписи от камери на болницата се вижда, че бил удрян от охранители.

След инцидента в болницата е започнала вътрешна проверка по случая.

"Със заповед на изпълнителния директор проф. д-р Карен Джамбазов е назначена комисия, която разследва случая и проверява медицинската документация. На органите на реда са предадени всички записи на видеокамерите относно инцидента. Изпратено е писмо до управителя на охранителната фирма за незабавно обяснение и мерки. Образувано е и досъдебно производство. След неговото приключване и излизане на резултатите от проверката, ще бъде дадена подробна информация за нейните резултати", съобщиха от болницата.

"Образувано е досъдебно производство, което се наблюдава от Районната прокуратура в Пловдив. Изясняват се всички факти и обстоятелства, които имат връзка с настъпилата смърт на лицето", съобщиха от прокуратурата във връзка със случая.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase