Снимка: Булфото

Седем души, сред които и 9-годишно момиче, са ранени при ромския скандал в плевенското село Буковлък.

При въргала в ромската махала пострадаха седем души, сред които най-сериозно са ранени 9-годишно момиче и 31-годишен мъж. Задържани са трима мъже.

В четвъртък в 17,27 часа в полицията е получен сигнал за масово сбиване в плевенското село Буковлък.

Незабавно към мястото са изпратени полицейски екипи, които са установили, че първоначално е настъпило сбиване, а после и стрелба между две ромски фамилии.

Като веществени доказателства полицаите са иззели гилзи, боеприпаси от различен калибър. Претърсени са били 6 къщи в селото. В една от тях на покривна пристройка е открито незаконно притежавано ловно оръжие 12-и калибър. Задържани са трима мъже – на 33, 39 и на 17 години от едната фамилия.

В Плевенската болница са настанени 21-годишен младеж с огнестрелни наранявания в двата крака, 44-годишен с огнестрелна рана в десния крак, 35-годишен с рана в дясното бедро, 29-годишен с огнестрелни рани в областта на дясна подбедрица и подмишница, както и 25-годишен с огнестрелни рани в двата крака. И петимата са без опасност за живота.

Още по темата
Сериозно ранено е 9-годишно момиче, което е простреляно в коремната област и лакътя на лявата ръка. Направена му е операция в отделението по детска хирургия на плевенската болница. Детето е все още под наблюдение. Няма опасност за живота му.

34-годишен мъж е прострелян в гърдите и е засегнат белият дроб. Мъжът е опериран спешно, но все още животът му е в опасност.

По случая е образувано досъдебно производство и е сезирана прокуратурата. През цялата нощ в района имаше засилено полицейско присъствие и ситуацията е овладяна.

За сигурността на хората и предотвратяването на други инциденти са взети всички предпазни мерки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase