Досегашният началник на сектор „Специални операции” в ГДБОП Никола Геджев става директор на областната структура на МВР. Снимка: Dnes.bg
fallback

Продължава работата по специализираната полицейска операция „Играчите”, проведена днес на територията на областите Сливен, Стара Загора и Велико Търново. Това каза вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов в Сливен.

Задържани са общо шест лица начело с лидера на групата Минчо Фотев – Лисицата. В момента се претърсват и изземват документи от счетоводни къщи.

Цветанов отказа да дава повече подробности за операцията и задържаните, но категорично заяви, че днешната операция е част от неутрализирането на престъпна група занимаваща се с източване на ДДС и ощетяване на бюджета с над 2 млн. лева, а в рамките на един месец ще бъдат планирани и реализирани и други подобни операции.

Цветан Цветанов бе в Сливен, за да представи новия директор на областната структура на МВР. От днес временно изпълняващ длъжността е 53-годишният досегашен началник на сектор „Специални операции” в ГДБОП Никола Геджев.

Министърът на вътрешните работи определи назначението като възможност да се създаде по-добра организация в сливенската дирекция и постави няколко задачи пред Геджев: противодействие на контрабандата, на организираните престъпни групи, привеждане в известност на криминалните субекти, справяне с лихварството и тясно сътрудничество с дирекциите от близките области.

Като основен акцент пред новия сливенски полицейски началник Цветанов постави неутрализирането на практиката за купуване на гласове по време на избори, тъй като индикациите сочат, че се подготвят подобни процеси. И даде пример с малко населено място, в което живеят около 200 човека, а са регистрирани вече 260 нови, и то на адреса на кмета на селото и негови близки.

Oще по темата

На въпрос защо е бил дисциплинарно уволнен досегашният директор на ОД на МВР комисар Чавдар Божурски, Цветанов коментира, че се е съобразил с констатациите и мотивите на инспектората, извършил няколко проверки, и подчерта, че е недопустимо служител на министерството да изпада в „необичайно състояние след почерпка”.

Името на новия началник на РПУ-Сливен ще стане известно, след като Геджев се запознае с работата на дирекцията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Asen Prodanov, Burga

преди 13 години

Въпрос 1 е: Защо такъв отявлен рецидивист, какъвто е Минчо Фотев е оставен жив и на свобода да продължава безчинствата си. Такива престъпници и помагачите им не трябва да напускат пределите на строго охранявани затвори докато не възстановят заграбеното поне в двоен размер. Само тогава можем да говорим за ред, законност и справедливост. В България цари анархия и престъпленията са ежедневие, а правосъдието корумпирано и недееспособно. Ако това безобразие спешно не се прекрати с цената на каквито и да е мерки (дори и най-крайните са оправдани у нас!!!), способните българи ще продължат все по-масово да напускат страната, бягайки като от потъващ кораб. Само правителство, което въведе драстични и абсолютно безкомпромисни мерки срещу престъпността може да подобри реално живота в България.

18

до 13

преди 13 години

забрави холдинга!:)и е ясно - пак само Лечков ще може да плаща на избори!!!

17

Тоягата

преди 13 години

Ха...!Крадците викат: "Дръжте крадците"!Типичен българо-комунистически модел!Кого лъжат?Утре ще ги пуснат...

fallback