Снимка: Булфото
fallback

Специализирана полицейска акция „Играчите” се провежда в Стара Загора и Сливен.

„Операцията е за документиране на престъпна дейност на фирми и лица, които се занимават с източването на ДДС и злоупотреби за бюджета за около два милиона лева”, обясни вътрешният министър Цветан Цветанов пред „Фокус”.

Информацията за съответната престъпна дейност е от 2008 година. Дружеството и лицата се занимават с изкупуване на зърно основно от реални земеделски кооперации и производители.

„В доставките фигурират и фирми от рисковия контингент, които попадат в схеми за източване на ДДС. Последните впоследствие биват дерегистрирани по Закона за ДДС, като техните места се заемат от новосъздадени, които продължават в същата схема“, обясни Цветанов.

При акцията, която се извършва съвместно между МВР и НАП, засега е задържано едно лице. Минчо Фотев от Стара Загора е арестуван на вилата си в Сливен.

Той е регистриран като извършител на 34 броя престъпления. От 2003 до 2008 г. Минчо Фотев е осъждан девет пъти за престъпления от общ характер. В престъпната схема били замесени неговата счетоводителка и други негови близки хора. 

Процесуално-следствените действия в офисите в Стара Загора и на други места в страната продължават.   

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

ivo

преди 13 години

trqbva samo silen i zdrav xuiii da respektira jenati mi6ko

30

John100

преди 13 години

V sliven nikoi ne ostava v zatvora. i prokurorkata i policaite sa korumpirani!Shte palati 20000 lv i e na svoboda!

29

читател

преди 13 години

А кога ще дойде ред и на банките?Май те са забранена зона?

fallback