Снимка: Булфото
fallback

Седем телефонни измамници са задържани за 72 часа, съобщиха от Областната дирекция на полицията в Ямбол.

Операцията по задържането е осъществена на територията на няколко града, под ръководството на Районна прокуратура Ямбол, с участието на служители на ГД „Криминална полиция“ и полицаи от областните дирекции в Ямбол, Плевен и Стара Загора.

В град Левски при пореден опит да получат пари от жертвите си са задържани трима мъже на възраст от 28 до 35 години, криминално проявени и регистрирани за измами, а единия по прякор Зъбчето е и осъждан.

По същото време в Стара Загора криминалистите са задържали четирима техни авери, ползвани като „мулета“.
Двама от тях - на 17 и 34 години са криминално проявени.

Седмината са изпълнители в различни етапи от прилаганата схема за измама със сценарий „ПТП с убито дете“.

До момента са документирани 11 извършени от групата телефонни измами на територията на страната, от които са "заработени" 40 000 лева.

При последвалите претърсвания в домовете на задържаните са открити и иззети 47 SIM-карти, 12 пластики за тях, 28 мобилни телефона и 3 преносими компютъра. 

В ОД на МВР Ямбол продължава работата по документирането на престъпната дейност на измамниците.

Процесуално-следствените действия се извършват под ръководството на Районна прокуратура Ямбол.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

kleopatra

преди 13 години

Dali da ne zapo4ne purvo prebroqvaneto na kriminalmo proqvenite,4e dosta opisvane 6te ima, puk vij, 4e za nas moje i da ne ostane vreme!Taka kakto e trugnalo pri sledva6toto prebroqvane sled 10 dogini,Q NI IMA Q NE!

9

Анонимен

преди 13 години

"криминално проявени и регистрирани за измами"-чувате ли-регистрират ги....преброяват ги...описват ги...класифицират ги...някога ще ги смъмрят.Остава да ни призоват-не пипайте,сега ги броим

8

Мамка им!

преди 13 години

Сега да им разкатаят фамилията, та другите като тях да не смеят и да помислят за нови измами!И да върнат парите с лихвите! Отделно да се начисли компенсация затова, че са подложили жертвите и на психически тормоз!

fallback