Снимка: Агенция "Митници"
fallback

Три опита за контрабанден внос на цигари от Турция пресякоха митническите служители на Митнически пункт Лесово през последното денонощие.

Иззети са 5 300 къса (265 кутии) цигари без акцизен бандерол с търговски марки „L&M", „EVE" и „Golden Gate", като всички кутии са с надписи „DUTY FREE".

1 100 къса от контрабандните цигари са открити в тавана на лек автомобил „Опел Вектра" с българска регистрация. Съставен е акт за митническо нарушение срещу 27-годишна българска гражданка с инициали С. Д. от гр. Ямбол.

Вторият нарушител също е български гражданин. Той е 41-годишен шофьор на ТИР с инициали А. М. от обл. Разград. В шофьорската кабина на управлявания от него камион са открити  2 200 къса контрабандни цигари при извършената щателна митническа проверка.

Други 2 000 къса цигари без акцизен бандерол са иззети също от тайници в шофьорската кабина на влизащ в страната ТИР с чуждестранна регистрация. Срещу 37-годишния шофьор с инициали M.G., румънски гражданин, е съставен е акт за нарушение на Закона за митниците.  


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

zaza

преди 13 години

По принцип колко е разрешено да се внасят? 2 стека май беше лимита?

6

Анонимен

преди 13 години

утре ако хванат и двете протитутки на околовръстното и с организираната престъпност в българия е свършено, първо най-големия крадец във варна, сега и най големите контабандисти на цигари

5

анонимен

преди 13 години

цецо цигарата хваща 5 стека а пуска 5 тира.добра стратегия

fallback