Снимка: БГНЕС
fallback

При спецакция на МВР беше разбита организирана престъпна група, осъществявала корупционни практики в Югозападния университет в Благоевград, съобщиха от МВР.

Участниците в престъпната схема посредничели на студенти от един от факултетите за успешно полагане на изпити.

Срещу определено възнаграждение благоевградчаните Д.В. и Х.И. уреждали добри оценки на бъдещите висшисти.

По първоначални данни цените на "услугите" варирали между 200 и 500 лева. Част от събираните суми, както и личните данни на студентите, двамата предавали на М.М. – преподавател в университета, пред когото курсистите трябвало да се явят на изпит.

Спецполицаите заловили Д.В. и М.М. в момент на предаване на сумата от 1000 лева и списък с имената и факултетните номера на петима студенти.

Антимафиотите открили и множество студентски книжки и лични данни на студенти на Югозападния университет.

М.М. и Д.В. са задържани с полицейска заповед за срок до 24 часа.

Продължава работата по документирането на престъпната дейност на задържаните, както и установяването на други участници в престъпната схема.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

70

Анонимен

преди 13 години

Навсякъде е корупция. Това е последствие от великата перестройка и "риформа"Голяма работа ,ами докторята дето завършат. Нивото им е с пъти по ниско отколкото когато беше безплатно образованието. С какво живота преди 10 ноември и сега се е подобрил. Само с едно,че можем свободно да си лаем и да пътуваме на гурбет. Те това е. Ще ги стигнем американците на куково лято. Не съм допускал , че след 21год ще бъдем в батака".Вечна слава на всички маскари"На бай Тошо на малкия пръст не може да стъпите".

69

Анонимен

преди 13 години

be az diploma ste sikupq s tezi pari tova mi se vijda kato diploma na lizing xaxa

68

Анонимен

преди 13 години

До проф.Това което заявпвате е вид дискриминация, защото поставяте всички студенти от посочените университети под една линия. Аз съм завършил НБУ и бях през целия период на стипендия от Отворено общество. Не съм си плащал, а са ми плащали. А иначе и от държавните университети има студенти, които си плащат...

fallback