Ученици в Бургас протестират срещу орязаната коледна ваканция. Снимка: Булфото
fallback

Осем ученици на възраст между 14 и 17 години са задържани в РУП-Дупница след организиран протест срещу намалената коледна ваканция.

Това съобщи пред „Фокус” пресаташето на Областната дирекция на МВР в Кюстендил Катя Табачка.

При протеста си учениците са използвали пиратки, които са хвърляли в центъра на града. Пиротехническите средства са иззети.

Двама от задържаните младежи са известни на органите на полицията като извършители на кражби.

Родителите на учениците са уведомени за задържането им и са поканени да ги приберат.

Материалите за проявите на децата ще бъдат предоставени на местната комисия за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Анонимен

преди 13 години

Хахаха! Това беше в десетката. Акция "Дървен Фойерверк". За злите ученици, които искат по-дълга ваканция и гърмят пиратки. Зъл смях!

10

Изи

преди 13 години

Остави ги тия промити мозъци.

9

Анонимен

преди 13 години

Полицията в тази държава само се чуди с какво да се занимава, за да си измие ръцете от факта, че те пазят истинските престъпници. Не говоря за кокошкарите, чийте общи набези на година за цялата страна са 150 - 200 милиона лева. А говоря за ***, благодарение на които по 4 - 5 милиарда изчезват безследно. От т.нар. "излишък". Пък децата са ви виновни и вече комисии викате! *** майката! Да искаш по-голяма коледна ваканция вече е криминално престъпление и противообществена проява, така ли?

fallback