Снимка: БГНЕС

Полицията откри канабис за над седем милиона лева в село Винарско, община Камено. Собственикът на имота, където е открит канабисът, е задържан. Той е на 61 години и е криминално проявен, съобщи на пресконференция директорът на Областната дирекция на МВР - Бургас старши комисар Владимир Маринов и заместник окръжният прокурор на Бургас Мануел Манев.

Става въпрос за оранжерия, разположена в нива от близо 700 квадратни метра. Тя е много добре оборудвана, с капково напояване, открити са и голямо количество торове за поддръжка на растенията. Те са от рода на канабиса. Отделно е открита около 250 кг суха тревна маса, готова за реализация на пазара, каза Маринов.

Плантацията е от 30 реда по 40 метра. По бързи изчисления на агроном, става въпрос за около 10 хиляди стръка, обясни директорът на бургаската полиция.

Комисар Маринов допълва, че собственикът на имота е съпричастен към засаждането и отглеждането на канабис. Издирва се и още едно лице.

Образувано е досъдебно производство, което се наблюдава от Окръжна прокуратура - Бургас.

Количеството е изключително голямо и като цени и като тежест на престъплението. Работи се към установяване на съучастници, впоследствие ще се прецени какви мерки за неотклонение ще бъдат взети, заяви прокурор Манев.

По оперативни данни част от продукцията е била за местния пазар, другата, по-голяма част - за износ. / БТА


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase