Снимка: БГНЕС
fallback

Бившият главен прокурор на България Никола Филчев е заподозрян като поръчител за две убийства през 2000 и 2002 г.

Това заяви вътрешният министър в Цветан Цветанов в сутрешния блок на ТВ7.

Той посочи, че става дума за убийствата на прокурора Николай Колев и ямболската адвокатка Надежда Георгиева, която беше убита през февруари 2000 година в столичния квартал "Стрелбище".

Според вътрешния министър Алексей Петров едва ли е извършителят на поръчката, той е по-скоро възложителят.

Делото за смъртта на Колев бе възобновено през ноември м.г. Пое го екип от 5-има следователи по настояване на вдовицата на Колев – Нанка, която е прокурор.

Тя твърдеше, че барета е застреляла мъжа й. Магистратите изискаха папките за самоубийството на прокурора Николай Джамбов и делото за убийството на ямболската адвокатка Надежда Георгиева, което се гледа в съда. Поредното заседание ще е през декември.

През септември пък Алексей Петров беше призован като свидетел по делото за убийството на ямболската адвокатка Надежда Георгиева. Петров е бил работодател на Георгиева. Адвокатката е работила в плувния комплекс "Спартак" от октомври 1999 г., а беше убита през февруари 2000 г.

МВР шефът не издаде дали Филчев вече е разпитван, или предстои да бъде разпитван за двете убийства, но призна, че той е заподозрян, а не свидетел.

Oще по темата

Цветанов разказа, че докато е бил главен прокурор, Филчев явно е демонстрирал нежелание да се води докрай разследването на двете убийства.

„Вървим усилено по разкриване на убийството на банкера Емил Кюлев, има още много работа, но и възможности то да бъде разкрито“, каза още той.

След неговото убийство започва да се върти рулетката по следващите – на Румен Рачев и на адвоката Петър Лупов, категоричен е МВР шефът. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

256

Анонимен

преди 13 години

Браво Цецо!Наистина вече имаме истински министър на МВР...клоун.

255

poliiii

преди 13 години

ХАИДЕ ДЕ УВОЛНЯВАЙТЕ ВЕЧЕ ФИЛЧЕВ ЦЯЛ НАРОД РАЗБРА ЩО ЗА СТОКА Е

254

ss20

преди 13 години

този *** цецо апартамента яко се е напушил.не му е работа на ц.ц да дава квалификации за хората .това го прави само прокуратурата и съдът.но тоя *** се прави на голям полицаи а е *** даскал по физкултура.вместо да се скрие заради имотите си тои се прави на медиина звезда.но ми е интересно защо журналистите от медиите мълчат като дамски полови органи .а весник телеграф направо убива рибата със слагачеството си към герб б.б и ц.ц те са резилът на журналистиката в българия .

fallback