Снимка: БГНЕС
fallback

Кюстендилският окръжен съд оправда Братя Галеви. Пламен Галев и Ангел Христов бяха обвинени в организиране и ръководене на престъпна група за рекет и измами.

Преди дни прокуратурата поиска за тях по 8 години затвор.

Съдия Мирослав Начев прочете присъдите на Галеви и на петимата им приближени малко след 14 часа. Освен че бяха обявени за невинни, братя Галеви няма да платят и обезщетения на граждански ищци в размер на близо 2 млн. лв.

Всички останали обвиняеми, сочени за част от групата на Галеви, също бяха оправдани по обвиненията за участие в организирана престъпна група.

Oще по темата

Петимата приближени на Галеви обаче бяха осъдени по други обвинения.

Охранителят им Апостол Чакалов – Тоци, бе признат за виновен в обвинение за побой  и бе осъден на година и 4 месеца лишаване от свобода.

Георги Блатски получи условна присъда за нанасяне на средна телесна повреда, Георги Градевски – Конана – пробация за време от 6 месеца за побой, а Владимир Ангелов – Стъклето, бе осъден на година и 4 месеца заради незаконно притежание на боеприпаси.

От присъдите им обаче ще бъдат извадени 9-те месеца, прекарани в ареста. Това на практика означава, че част от охранителите ще прекарат в затвора не повече от няколко месеца, и то при свободен режим.

След обявяване на присъдите братя Галеви отказаха коментар. Съдията също не коментира, а от обвинението обявиха, че ще обжалват решението.

Адвокатът на дупнишките бизнесмени – Емил Велинов, определи все пак оправдателната им присъда като очаквана.

"Винаги съм казвал, че те са невинни и не коментирам нищо повече", каза лаконично защитникът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

512

Анонимен

преди 12 години

какво е това правосъдие ,пълно безочие и ние искаме да живеем нормално в абсурдна държава

511

magistrat

преди 13 години

Доволен съм , че правосъдието най-накрая триумфира. Много ясно - невинни са! Хахахахахахаа.....

510

26 г

преди 13 години

Абе, къде тази държава! Горко на хорицата усмели ли се да се упълчат на тези ***! МЕДИЙТЕ ЩЕ ПИШАТ 2 дена и ЩЕ НИ ЗАНИМАВАТ С УРАГАНИ, ВУЛКАНИ, НАВОДНЕНИЯ....НА ДРУГИЯ КРАЙ НА СВЕТА - МИШОЦИ!

fallback