Снимка: БГНЕС

Съдът в Пловдив наложи парична гаранция от 5000 лева за бившия общински съветник от ДПС в Пловдив и настоящ заместник-директор на общинското предприятие “Градини и паркове” Еньо Петров, който беше задържан заради съхранение на голямо количество цигари без бандерол.

Срещу сумата от 5000 лева лева на свобода излиза и дъщеря му, която заедно с баща си лежа 72 часа в следствения арест.


В сряда няколко часа след задържането на фамилията под гаранция от 4000 лева беше пусната другата дъщеря на Петров, която е бременна, а съпругата му отърва решетките заради предстояща операция.
В средата на седмицата в гаражи и складове на семейството в Столипиново бяха открити и иззети 18 400 кутии цигари без бандерол.

Още по темата

След арестите шефът на джамийското настоятелство в Пловдив Ашим Асан обяви, че Еньо Петров контролира престъпността в ромските махали на града.

В понеделник Петров няма да се върне на работа в общината, защото е временно отстранен от поста си. Кметът Славчо Атанасов е разпоредил, ако вината на подчинения му служител бъде доказана, той да бъде уволнен.
Парите от гаранцията на семейство Петрови трябва да бъдат внесени до една седмица.


Петров е известен в Столипиново със скъпия си джип, който струва 150 хиляди лева и със закупения от него общински склад на ниска цена, докато е бил общински съветник.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase