Бившият общински съветник от ДПС в Пловдив и сегашен заместник-директор на общинското предприятие “Градини и паркове” Еньо Петров, който беше задържан в Пловдив заради съхранение на голямо количество цигари без бандерол, е събирал подписи в Столипиново за учредяване на нова етническа партия под наименованието АКП. 

Абревиатурата е значела акционалност, конституционалност и перспективност.

Петров е известен в Столипиново със скъпия си джип, който струва 150 хиляди лева, и със закупения от него общински склад на ниска цена, докато е бил общински съветник.

След проведената полицейска акция униформените откриват в гаражи и складове на семейството му голямо количество цигари без бандерол.

След ареста този следобед Районната прокуратура повдигна обвинения срещу общинаря.

“Държане на акцизни стоки без бандерол, в случая цигари, които са в големи количества – над 18 хиляди кутии, и което деяние е извършено от две и повече лица, които са се сговорили предварително за това извършване”, съобщи пред кореспондента на Dnes.bg говорителят на Районна прокуратура – Пловдив, Галина Минчева.

Хората от ромската махала са на мнение, че полицейската акция срещу Еньо Петров е заради опитите му да учреди нова етническа партия.

Още по темата

“Нямаше такива неща с цигари и други работи да се занимава, беше много хубаво момче”, разказа един от жителите на махалата. Според хората Петров е осигурявал работа на много хора и затова всички са го уважавали.

Според шефа на джамийското настоятелство Ашим Асан обаче Петров контролира престъпността в ромските махали на Пловдив.

“Еньо се занимава с лихварство, наркотици и контрабанда”, твърди Ашим Асан. 

В община Пловдив пък бяха изненадани от ареста на заместник-шефа на общинското предприятие „Градини и паркове”.

“По нареждане на кмета Славчо Атанасов, Еньо Петров временно е отстранен от работа. След като съдът се произнесе, ако наистина той е виновен, ще бъде уволнен”, заяви директорът на „Градини и паркове” Иван Георгиев.

Роднините на Петров изгониха кореспондента на Dnes.bg със заплахи от складовете на семейството и не пожелаха да говорят.

В късния следобед прокуратурата пусна на свобода бременната дъщеря на Eньо Петров и съпругата му, а него остави в ареста с мярка от 72 часа задържане под стража.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase