Ваньо Танов Снимка: БГНЕС
fallback

Достъпът до митническия склад, от който бяха откраднати около 340 килограма сребро, злато и платина, иззети от полицията при акция „Леярите“, е бил изключително либерален и твърде много хора са влизали в него.

„Бих подсигурил по друг начин охраната на митническия склад на летище София, коментира директорът на Агенция "Митници" Ваньо Танов.

Според него в проекта за охрана на въпросния склад има множество пропуски.

„Отговорност за неработещите камери в митническия склад носи изцяло фирмата, охранявала помещенията“, посочи Танов.

Според него началникът на митницата е предприел доста необоснован риск, като не е разпоредил ценностите да бъдат преместени в трезор на БНБ.

Според нормативните документи в БНБ задължително трябва да се съхраняват иззети от разследващи парични средства, а къде да се държи друг тип конфискувано имущество, се определя от началника на съответната митница, уточни Ваньо Танов.

„Друг е въпросът, че ценностите, иззети при акция "Леярите", е трябвало да бъдат в складовете на Агенция "Митници", за да са по-достъпни за извършване на експертизи“, каза още Танов.

Oще по темата

„Начинът, по който е извършен обирът, говори, че в него са участвали и митнически служители, от които може да е изтекла информация“, коментира още шефът на митниците.

Една от водещите версии за разследването в момента е, че обирът е станал с помощта на вътрешни хора, съобщи пред Дарик шефът на СДВР Валери Йорданов.

Той не изключи автор на обира да е една от петте банди в столицата, които са се специализирали в големи грабежи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

70

Венелин

преди 13 години

Мильовците го събраха, за да могат да си го приватизират...

69

НЛО

преди 13 години

ТО НА ВСИЧКИ Е ЯСНО ЧЕ СА ВЪТРЕШНИ ХОРА А НЕ КРОКОДИЛИ.ПРИ ТОЛКОВА ПРОПУСКИ ДАЛИ НЕ СЕ ПЛАЩА НА СОД-СДВР ЗА ОХРАНА НА ТАЗИ ЗГРАДА. И ДАЛИ НЕ Е ЗАКАРАНО С ЦЕЛ ТОЧНО ТАМ АКО ВЪОБЩЕ Е ВЛЯЗЛО.И СЛЕД ТОЛКОВА ОБИРИ НА ОБЕКТИ НА НСОД СДВР НА НЯКОЙ НЯМА ЛИ ДА МУ ДОЙДЕ НА УМ ЧЕ ИМА ХОРА НА ПУЛТ И ОТ ТЯХЗАВИСИ ДАЛИ ЩЕ РЕАГИРАТ ДАТЧИЦИТЕ.КЪДЕ СЕ АМИРА ЦЕНТЪРАТ ЗАУПРАВЛЕНИЕ ИАКВИХОРА РАБОТЯТ .

68

ВР

преди 13 години

Ваньо, Ваньо какъв ти го натресоха ВАньо , ти помисли че ще прибираш, те ти казаха че трябва да даваш

fallback