Снимка: Булфото
fallback

Една година условно с три години изпитателен срок получи 19 - годишният внук на Цар Киро - Георги Рашков.

Освен това емблематичната фамилия на ромския барон ще трябва да плати глоба в размер на 3 000 лева за извършено хулиганство, гласи решение на Районния съд в Асеновград.

Георги Рашков е признат за виновен за това, че на 16 август 2010 година е извършил действия, нарущаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото. Според магистратите деянието му се отличава с особена дързост и цинизъм.

Dnes.bg припомня, че внукът на цар Киро нападна журналиста от телевизия Pro.bg Емил Кацаров.

Пловдивският кореспондент бил в село Катуница, където е правил видеоматериал за имотите на ромската фамилия.

След това бил пресрещнат от  Кирил Рашков, който му отнел касетата с видеозаписа.

По- късно в Катуница репортерът бил заплашван и ритан от внука на цар Киро.

Oще по темата

Георги Рашков се призна за виновен и делото беше гледано по съкратеното производство. “Няма да обжалваме присъдата. Аз уважавам българския съд, след като така са преценили, така да бъде”,  заяви Цар Киро.

Той обясни, че ако репортерът е поискал разрешение от него да влезе да снима имотите, е нямало да се стигне до инцидент.

“Момчето не е виновно, то е жертва на тези, които са го пратили. Нямам претенции към него”,  категоричен бе ромския барон.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

Mery

преди 13 години

Значи за заплаха за убийство и отвличане на журналист съдът осъжда внука на цар Киро на 1 година условно! А ако го беше убил - предполагам присъда 4 години, след което следва щата инстанция ще ги намали на 2 години! Така ли съди Асеновградският районен съд? А ако този журналист беше син на съдия,каква щеше да бъде присъдата, г-да съдии?

28

neli

преди 13 години

tazi statiq ohte vednaj pokazva 4e romite v Balgariq sa bogopomazani.Zatova te nikoga nqma da se promenqt.Kakav -car- e tozi *** tova e podigravka s balg.istoriq

27

Една_от_БГ

преди 13 години

Това е цинизъм, съжалявам, че прочетох тази грозна новина. Докога ще продължава тази "справедливост".Авторите, защо продължавате да ползвате евфемизми? Първо ромите са само част от цинагите, второ никой чужд език не ги нарича "роми", всяка държава официално си използва собствения екзоним! Било ***, gipsy, gitano, etc.!

fallback