Снимка: БГНЕС
fallback

При специализирана съвместна операция прокуратурата, ДАНС и МВР разбиха дейността на нерегистрирания клон на ислямистката организация „Ал Уакф Ал Ислями”, съобщиха от МВР.

Фондация „Ал Уакф Ал Ислами” е учредена в Айндховен (Холандия) и се финансира предимно от салафитски кръгове в Саудитска Арабия.

След атентатите на 11 септември 2001 година в САЩ централата й е закрита, след като са разкрити контакти между нейни структури и групата, подготвила и извършила мащабните терористични атаки.

Акцията се провежда в Благоевградско, Пазарджишко и Смолянско.

При мащабното разследване у нас са направени редица обиски, претърсвания и изземвания на установени жилища и офиси, ползвани от нелегалната структура.

Открити са голям брой пропагандни материали с радикално съдържание, проповядващи религиозна омраза и промяна на конституционно установения ред.

Иззети са финансови документи, сочещи незаконно финансиране на активистите и нарушения на данъчното законодателство от тяхна страна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

81

Анонимен

преди 13 години

Е да, но и не можем да съдим по някакви радикални перковци за всички мюсюлмани. По добре да разстреляме всички религиозни лидери на всички религии и да ни е мирна главата....

80

beliver

преди 13 години

Нелепо е да се сраванява инквизицията, кладите, и походите с цялата Християнска религия. Католицизма се строи от папата, който за тях е говорител на Бога и според тях може да въведе всичко, дори, което не го пише в Библията или коренно различно от предшественика си. На Изток нещата се определят веднъж завинаги от множесто от епископи, без една тоталитарна насилническа фигура, всички, както са били много апостолите,те определят отговорите. А католицизма и протестантството всеки както му падне

79

Анонимен

преди 13 години

MAHNETO GO PORADI NARUSENIYA NA SAYTA.STIGA STE IZMILI MOZITSITE NA HORATA SIS LIJLIVI ***.

fallback