Румен Рашев (д). Снимка: БГНЕС
fallback

Окръжният съд във Велико Търново насрочи за 21 септември делото за отстраняване от длъжност на кмета на общината Румен Рашев и главния архитект Елена Абаджиева.

Делото ще се гледа при закрити врати, тъй като към доказателствата са приложени специални разузнавателни средства (СРС), съобщават от Съдебната палата.

Искането за отстраняването на кмета и главния архитект бе депозирано в съда преди седмица.

На 14 септември 2009 г. двамата бяха обвинени в престъпление по служба. Според прокуратурата Румен Рашев е облагодетелствал строителна фирма.

През 2005 г. с решение на Общинския съвет и след конкурс компанията е получила парцел за строеж.

Извън утвърденото решение обаче фирмата е получила правото да построи жилищна сграда, а фирмата е получила около 8 декара повече земя.

Случаят бе поет от русенската прокуратура, след като магистратите в старопрестолната столица си направиха отвод по делото.

Според прокурор Кремена Колицова има доказателства, че оставането на Румен Рашев и Елена Абаджиева на постовете им ще затрудни разкриването на обективната истина по делото.

Според обвинителя съществува реална опасност двамата да повлияят на важни свидетели, които са им подчинени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Илия

преди 13 години

Кой трябва да ги прати бе,брато?!Нали ние,ама спим-заспало племе е българското племе...!И затова ни и тъпчат!Айдуци...!!!

11

Анонимен

преди 13 години

за БЕЛЕНЕ се и на менгемето този метод е 100% гаранция

10

Бай Иван !

преди 13 години

Законността в Канада е несравнима с българската. Основен принцип наканадеца е да спазва закона. Като цяло държавата защитава гражданите, ане престъпниците!В Канада практически няма и организирана престъпност от вида и снаглостта на българската. Там богатите се уважават, защото не са...натрупали богатството си с измами или кражби!

fallback