Снимка: БГНЕС
fallback

Схема за застрахователни измами със задължителната застраховка "Гражданска отговорност" разби полицията в Гоце Делчев, съобщи bTV, като цитира пресцентъра на ОД на МВР в Благоевград.

За периода от 1 юни до края на юли да установени 22 такива измами. Застрахователни агенти са изготвяли фалшиви застраховки, срещу което са получавали пари от санкционирани с актове шофьори за липсата на такава застраховка, обясни началникът на РУП-Гоце Делчев Николай Тонев.

Схемата влизала в действие, след като полицаи санкционират с акт водачи на МПС, които нямали "Гражданска отговорност". Шофьорите се оправдавали, че просто не носят документа в себе си.

По закон те могат да обжалват акта в тридневен срок. За това време отивали при застрахователен агент, който им изготвял неистински документ със задна дата. При насрещна проверка измамата е разкрита, защото всеки агент е длъжен да регистрира всяка сключена полица в деня, в който е издадена.

Разминаването в датите разплело престъпната схема.

Разпитани са над 100 души. Срещу 18 агенти и толкова шофьори са образувани досъдебни производства и са предадени на прокурор. По другите четири случая още се събират доказателства. Агентите ще отговарят за издаването на неистински документи, а шофьорите – за ползването на същите тези документи.

„Ръководства на застрахователни компании благодариха за успешната акция. След нея нямаме нито един случай на подобно престъпление”, коментира Николай Тонев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

58

Анонимен

преди 13 години

не ве нещастнице(пределно ясно ми е че си някоя женка незадовелена или в менопауза) има и още грешки допуснати нарочно защо така само на интилигентен се спря?!?! давай развий си капацитета щото освен за един проверявашт за друго неставаш и е ясно че цял живот ще си незадоволена застрахователна кифла дето само чака такъв като мен да и го намести.селска пръдла ми се прави на интилигентнъ и ми обяснява аз какво работя и как го работя-като гледаш в паниците на хората винаги ще си гладна

57

lol

преди 13 години

Тотално се изложи. Дори интЕлигентен не знаеш как да напишеш. Идва от интЕлект. Явно търсиш с кого да си го премериш:) Не знам кой е злобар, аз теб никъде не те категоризирах :( Не си прави труда да ми пишеш, защото спирам да те чета. Мир.

56

Анонимен

преди 13 години

и престани да се хвалиш като регистраот и какво има аз да се уча защото и аз приемам отчети и регистрирВам полици на брокери и агенти обаче КАТО НЯМАМ РАБОТА защото за мен това е миша работа а истинската е там навън при хората

fallback