Техник на Е.ОН държи тухла, с която е замерян. Снимка: Е.ОН
fallback

Живеещи в ромската махала Максуда във Варна нападнаха служители на Е.ОН, които отишли, за да спрат тока на длъжници.

В сряда техниците трябвало да прекъснат електрозахранването на 28 некоректни клиенти, живеещи на улиците „Огражден” и „Огоста”. Те дължали на компанията общо 81 000 лева.

„Длъжниците са изключвани многократно, но всеки път намирали начин да се включат или присъединят неправомерно към мрежата“, отбелязват от дружеството в съобщение до медиите.

Сега, въпреки че компанията очаквала проблеми и на мястото имало и представители на полицията, и охранители от частна фирма, не се разминало без агресия и остри реакции от живеещите в махалата.

Щом екипите на Е.ОН пристигнали на мястото и започнали работа, около тях се събрали 70-80 души.

Те започнали да заплашват техниците, че ще ги свалят с камъни от стълбовете, а малко по-късно пристъпили и към конкретни действия.

На мястото били повикани допълнителни екипи на Трето РПУ, а електромонтьорите били изведени от мястото на нападението, без да успеят да довършат работата си, но един от тях е пострадал.

„Хвърляха парчета тухли по техниката и по нас, докато бяхме на височина 9-10 метра. Парчетата удряха коша на вишката, а едно от тях ме удари от лявата страна, в областта на ребрата”, разказва пострадалият електромонтьор.

Тъй като участък от електроразпределителната мрежа ниско напрежение е останал необезопасен, се е наложило да бъде изключено отклонението от мрежата, което захранва некоректните абонати.

Така обаче освен 28-те длъжници, без ток останали и някои коректни клиенти. Компанията ще ги компенсира за времето, в което са били без ток, като ще приспадне от сметките им консумация в размер на 200 киловатчаса.

Днес служителите на Е.ОН ще продължат работата си в присъствието на полицията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

268

аз

преди 13 години

Не знам кои трябва да се застрелят първи? 40 години се мъча и мисля, че нещо в тази държава може да се промени - НИЩО. БЯГАЙТЕ - КОЙТО МОЖЕ ДА СЕ СПАСЯВА ЗАД ГРАНИЦА -далеч от тези мирлизливи ***!!!

267

м

преди 13 години

Те,тези където откачан тока не са виновни ами тези,където ги управляват.Заслужават камъни по главите ама както знаят.Скъперници долни.Само влачат пари от хората.

266

111

преди 13 години

do 275 posmali malko,,,izgorqla ti e glavata..

fallback