Снимка: Булфото
fallback

Тежък конфликт избухна в късния следобед в петък в пловдивската Джумая джамия.

По думите на районния мюфтия на Пловдив Осман Хилми, около 16,30 часа в джамията са нахлули четирима мъже и са пребили имама Кемал Рашид. 

Нападателите са хора на новоназначения главен мюфтия Недим Генджев, срещу когото се обявиха мюсюлманите от Пловдив, твърди пред Dnes.bg Хилми.

След инцидента джамията е била затворена.На място веднага са пристигнали два буса с полицаи.

От полицията в Пловдив потвърдиха за Dnes.bg, че е имало спречкване в джамията и затова се е наложило изпращането на униформени, за да охладят страстите.

Най-вероятно става въпрос за междуличностен конфликт, но разследването ще покаже точните причини за инцидента.

Около 22,30 часа полицаите са напуснали района на Джумая джамия, която ще остане затворена до утре.

В момента там всичко е спокойно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

98

CE

преди 13 години

Ходи по тая земя за да е гаден, за да е противен, за да отвращава околните. Създаден е да убива, краде, насилва, лъже, да мързелува, да паразитира и използва... Събрал е в себе си най-черното и гадно, което може да се залепи на същество, ходещо изправено. Няма морал, няма такт, не знае що е съвест, мрази да прави добро, не иска да се развива, няма положително виждане за околния свят. Всичко в него е първично и грубо материално. Джипсът СерГей е наказание за слабите и лековерните. Индикатор, че една общност се разпада. Номадът Спартак е обявил война на добротата и човечността. И когато масата му нараства, то значи, че добротата и сърдечността там гине."Според мен,решението на Върховния касационен съд не възстановява Генджев в заеманата от него длъжност, а само отменя легитимността на избраните органи от провелата се през 2008 г. конференция

97

АИ

преди 13 години

ЗАРАДИ ЕДИН ГЕИ И ОСМАН КРАДЕЦА НЕ СЪДЕТЕ ВСИЧКИ МИРНИ ТУРЦИ

96

bylgarina Traqn

преди 13 години

Biiiti sa we biiiti sa da mi stani xubavo na xuq da omrete do krak da se zaradvame vsi4ki bylgari

fallback