Алексей Петров. Снимка: БГНЕС

Един от ключовите свидетели срещу Алексей Петров – бизнесменът Георги Цветанов, бе разпитан днес пред Софийския градски съд.

Именно заради показания на Цветанов срещу Алексей Петров е повдигнато обвинение за причиняване на лека телесна повреда. Пред разследващите бизнесменът е заявил, че през 1998 г. Петров му е ударил няколко шамара, заплашил го е и така го е принудил да му прехвърли дялове от фирмата си.

Днес Георги Цветанов даде показания при закрити врати. След заседанието Алексей Петров, който също присъства на разпита, каза пред журналисти, че не се притеснява от казаното.

Още по темата

„Всичко, което е манипулирано и режисирано от прокуратурата, Цветанов го издекламира“, заяви Петров и посочи, че бизнесменът е четял от листа, докато е давал обяснения.

По-късно прокурорът по делото Светлозар Костов обясни, че Георги Цветанов е потвърдил показанията си, а новият разпит бил необходим, за да се затвърди казаното от него. Прокурор Костов отрече разпитваният да е чел от лист и обясни, че просто си е водил бележки – нещо, на което има право.

Алексей Петров бе задържан на 10 февруари при спецоперацията „Октопод“. Заедно с него полицията арестува Марчело Джотолов, Антон Петров – Хамстера, братята Пламен и Йордан Стоянови – Дамбовците, Момчил Кръстев и Николай Велков.

Те са обвинени, че между 1997 и 2010 година са участвали в организирана престъпна група, занимавала се с различни престъпления – от пране на пари и търговия с влияние до склоняване към проституция и източване на средства от металургичния комбинат "Кремиковци".

От седемте задържани в „Октопод“ в момента в ареста са само Алексей Петров и Марчело Джотолов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase