Тошко Добрев. Снимка: БГНЕС

Пореден обвинителен акт срещу Тошко Добрев е внесен в понеделник в Софийския градски съд, съобщиха от прокуратурата.

Бившият изпълнителен директор на "Софийски имоти" ще отговаря пред съда за безстопанственост и сключване на неизгодна сделка, с което е ощетил общинската фирма с над 500 хиляди лева.

Според обвинението в периода 12.12.1999–25.01.2000 г. при увеличаването на капитала на "Симитра 1" АД Тошко Добрев е апортирал в търговското дружество три недвижими имота.

Апортът е извършен на цена, по-ниска от определената от Столичния общински съвет, а настъпилите за "Софийски имоти" щети са в размер на 343 хиляди лв.

Още по темата

Добрев ще отговаря пред съда и за съзнателно сключена неизгодна сделка. Случаят се касае за продажба на пакети акции на ЕТ "Ивелина Стефанова", за периода 26.06.2000–20.02.2002 г.

Щетите за общинското дружество са в размер на 207 610 лева.

Обвинения за безстопанственост са повдигнати и на членовете на Съвета на директорите на "Софийски имоти" Симеон Симеонов, Емилия Бакърджиева, Радост Патева, Димитър Василев Румяна Стоева, Петър Савов, Асен Дюлгеров, Галин Стоянов и Васил Василев.

Това е третият обвинителен акт срещу Тошко Добрев, който прокуратурата внася през последния месец.

Отделно срещу бившия директор на "Софийски имоти" и още 13 души в момента тече дело за източването на общинското дружество.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase