Борислав Гуцанов. Снимка: БГНЕС
fallback

Варненският апелативен съд пусна под домашен арест бившия председател на ОбС Варна Борислав Гуцанов.

Съдиите прецениха, че той няма да се укрие или избяга и затова смениха мярката му с по-лека.

Oще по темата
Срещу Гуцанов са повдигнати четири обвинения – за участие в организирана престъпна група, за извършване на престъпление по служба, сключване на неизгодни сделки и склоняване към лъжесвидетелстване.

В Началото на април Гуцанов бе отведен под конвой до София за преглед в МБАЛ “Св. Анна” заради обострило се белодробно заболяване – пневмония.

На два пъти след това адвокатите му направиха неуспешни опити той да бъде пуснат от ареста с по лека мярка.

Dnes.bg припомня, че Борислав Гуцанов беше арестуван на 31 март при операция "Медузи" в морската ни столица.

Той бе задържан заедно с бизнесмена Даниел Славов – Дидо Дънката, Пенчо Пенчев и Йоанна Иванова, които бяха обвинени, че от 2003 до 2007 година са участвали в престъпна група, сключвала неизгодни сделки за автобуси втора ръка за градския транспорт във Варна.

Според разследващите чрез тях задържаните са отклонили средства за около 2 млн. евро и са съставяли документи с невярно съдържание.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

56

Анонимен

преди 14 години

Или прокурорите са предоставили срещу солидни суми "негодни" доказателства или съдиите срещу солидни суми са решили "по съвест", че поредния престъпник няма да се укрие и са го пуснали да си ходи - за да сплаши свидетелите и после пак срещу солидни суми да го обявят за невиновен.

55

луд умора няма

преди 14 години

Съдиите-хотелиери пуснаха Гуцанката да погледа фрегатите докат му дойде време да влиза в затвора.

54

счети

преди 14 години

Тъжно е, но е факт голяма част от написаното от теб, споделям го..Дай, Боже, никога да не се случи: "магията на вятъра и цветове някак си да избледнее", защото тогава няма да е тъжно, а страшно..Поздрав с Вапцаровото "Писмо"! Никой не го е казал по-хубаво...

fallback