Цонев в момента на ареста му. Снимка: БГНЕС
fallback

Бившият военен министър Николай Цонев, Петър Сантиров и Тенчо Попов вече са обвинени за подкуп, съобщи БТА.
   
Обвиненията са били повдигнати много късно снощи в сградата на Националната следствена служба /НСлС/. 

Според закона за такова престъпление се предвижда затвор до десет години и глоба до петнадесет хиляди лева.  

Dnes.bg припомня, че Цонев бе задържан в зрелищна акция в четвъртък, във Военно-медицинска академия.

Арестуван е за това, че е предложил чрез посредник подкуп на следователя Петьо Петров, който трябвало да "оправи" разследване.

Сумата е 60 000 евро, а посредници били съдията от СГС Петър Сантиров и бившият главен секретар на МФ Тенчо Попов.

Oще по темата

И тримата задържани остават в ареста за 72 часа /до неделя/, когато прокуратурата трябва да прецени дали да иска от съда постоянния им арест.

Мярката на тримата се очаква да се гледа от СГС, който е компетентен по производства срещу магистрати.

Вчера само трима съдии от наказателното отделение на съда не си направиха отвод.

Всички останали, в т.ч. и председателят Георги Колев, се отказаха да гледат мярката още преди прокуратурата да е внесла искането.  

Според запознати по производството, срещу тримата има приложени СРС-та, които обаче прокуратурата е поискала да бъдат разрешени от съд извън София.  

Защитата на обвиняемите коментира, че обмисля да заведат жалба в Съда по правата на човека в Страсбург, заради начина по който са осъществени арестите и репликите, които са отправяни към задържаните. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

117

few

преди 14 години

Разреваха се правозащитниците за горкия Цонев. Насилен бил. Срещу този г-н има три заведени дела, само последното е за 120 милиона, 40 от които платени авансово на приятелска фирма за безмислен измислен оптичен кабел.За такава кражба от моя и вашия джоб, арест не стига. Такива трябва на място да ги оставят. Бил невинен до доказване на противното. Вальо Топлото го хванаха с милиони евро в австрийски банки и какво от това? Да са му взели един цент?

116

Даскал

преди 14 години

Преди да се изказваш "компетентно" по форумите и да защитаваш Тиквата и Пудела, научи правописа! Много ти липсва от ученото в основното образование.

115

Някой

преди 14 години

Що за ненормалници, впечатлени сте от ареста, а не от от тия гнусни , крадливи, алчни *** дето 20 години не спряха да ни крадат най- нагло, Сега се сетили за правата на човека,ами правата на ограбените ,сещате ли се ,че и ограбените имат такива .

fallback