Снимка: БГНЕС
fallback

В ход е мащабна операция на прокуратурата, ДАНС, МВР срещу купуване на гласове.

Засега е ясно, че операцията обхваща 7 области от страната.

Вече са задържани 4-ма души, издирват се още 4. Обиските продължават.

Иззети са много доказателства за търговия с гласове – лични карти, задгранични паспорти, шофьорски книжки, съобщават от МВР.

През последните дни от полицията съобщиха за два случая на разкрити опити за купуване на гласове.

Oще по темата

Преди ден прокуратурата в Разград обяви, че проверява 65-годишен мъж от Исперих, посещавал домове и предлагал чували с брашно по 10 кг, за да гласуват за определена партия.

В Лом пък полицията задържа 37-годишния Тодор К. от ромския квартал "Хумата", за когото се предполага, че склонявал избиратели да подкрепят партия на вота.

Мъжът се занимавал с лихварство, като давал заеми на роми от квартала с устни уговорки. В замяна на това искал високи лихви.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

61

stef

преди 14 години

Нека хората знаят истината,защото мълчанието е злото.

60

stef

преди 14 години

В Перник партия Лидер купува гласове.Това става чрез организирани мрежи в предприятия като Мини Перник,където се дават надбавки на работниците, които предварително са заплашени,че ако не гласуват за шефа ще останат без работа , чрез хора от фенклуба на Миньор Перник, които са използвани като посредници в намирането на избиратели,склонни да продадат своя глас, и чрез лица от организираната престъпност в града, които използват влиянието си на улицата за "убеждаване" на хората да гласуват Лидер.

59

Наблюдател

преди 14 години

"В ход е мащабна операция на прокуратурата, ДАНС, МВР срещу купуване на гласове.Засега е ясно, че операцията обхваща 7 области от страната.Вече са задържани 4-*** души, издирват се още 4. Обиските продължават. "Да не би да не са им стигнале белезниците?

fallback