Снимка: БГНЕС
fallback

 

Софийският апелативен съд реши Златомир Иванов да остане окончателно в ареста и не уважи молбата на неговата защита за освобождаването му в качеството му на регистриран застъпник на мажоритарния кандидат за народен представител Ивайло Дражев.

В мотивите си съдът посочи, че макар да иска да е регистриран като застъпник, Иванов не получава имунитет.

Затова според съда производството срещу него няма основание да бъде спирано, както и той да бъде освобождаван от ареста. Ивайло Дражев заяви, че ще иска касиране на изборите.

Oще по темата

Според него решението на съда от днес е неправилно, тъй като е ограничено правото на кандидат за народен представител и на негов застъпник.

Дражев заяви, че очаквал от Иванов да контролира изборния процес срещу манипулации и фалшификации.

"Избрах Иванов, защото смятам, че в избирателния ми район хората, които са тръгнали да се кандидатират, са създали предпоставки изборите да бъдат нечестни", каза Дражев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

d.g.i.

преди 14 години

ste go osadat,no ste izleze sled 1 godina.

26

mon

преди 14 години

Добре задържали са го. Защо не повдигат обвинения? Длъжни са до 3 месеца да го направят. Може би защото нямат никакви доказателства, които биха издържали в съда. Ако имаха такива, до сига да го бяха осъдили. Задържането му беше с цел да се покаже на българсия народ и на ЕС, че сегашното правителство се бори с престъпността, но само наивник би повярвал. Целия този цирк е безсмислен!

25

Анонимен

преди 14 години

Redaktore, brao be. ot koga po4nahte da sliwate mestoimeniat be 4owekБаретата остава в ареста и туйто!Tui onoi i toi tia to sa mestoimenia ot niakakwo nare4ie i ot litereturniat ni ezik.Koj e kazal da se sliwat be

fallback