Снимка: БГНЕС

Златомир Иванов – Баретата е поискал да бъде пуснат от ареста, съобщи градският прокурор на София Николай Кокинов.

Причината за молбата му е, че Баретата е станал застъпник на кандидата за депутат Ивайло Дражев.

Поради тази причина защитата на Иванов е внесла тази сутрин молба за промяна на мярката му за неотклонение и незабавно освобождаване.

Още по темата

Златко Баретата е застъпник в Бургас на скандалния футболен бос, който е мажоритарен кандидат за депутат от Обединение на български патриоти.

По думите на адвокат Лъчезар Таков пред “Дарик”, Златомир Иванов вече е придобил имунитет от вчера – 24 юни.

По време на предизборна кампания и застъпниците не могат да бъдат арестувани и привличани към наказателна отговорност, обясни говорителят на ЦИК Бисер Троянов.

Същевременно в специална декларация до медиите, председателят на партия “Обединени български патриоти” проф. Юлий Абаджиев обяви, че внесеното от Дражев предложение за застъпник Златомир Иванов е направено без неговото знание и не е подписано и подпечатано с печата на партията.

“Моля вписването на Златомир Иванов като застъпник да бъде незабавно анулирано, като за това да бъдат уведомени съответните органи на съда и прокуратурата в София”, обръща се в писмото си проф. Абаджиев.

Dnes.bg припомня, че Златко Баретата бе задържан на 6 февруари т.г., след като беше обявен за общонационално издирване.

Криминалистите го сочат за замесен в убийствата на Георги Нацев и Никола Иванов – Бобъра, също така и за стрелба срещу покойния Антон Милтенов – Клюна, Радослав Велков – Темерута, и Димитър Вучев – Демби.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase