Снимка: Булфото
fallback

МВР-Благоевград разпространи до медиите официалната позиция на  КАТ „Пътна полиция“ за катастрофата с кортежа на премиера край Благоевград.

Според нея водачът Георги Дойкин е предприел неправилно изпреварване и е предизвикал катастрофата на главен път Е-79.

Дойкин тръгнал да задминава с автомобила си “Сеат“ и се блъснал челно в лек автомобил ”Форд Ескорт”, управляван от Миладин Панайотов.

След удара сеатът се блъснал странично и в преминаващ ”Фиат”.

Именно в блъснатия форд са пътували служителите от пресслужбата  на МС.

Не такава обаче е версията на шофьора Георги Дойкин.

„Карах зад ТИР, когато изведнъж камионът наби спирачки. В това време минаваше някакъв кортеж. Аз също стъпих на спирачката и за да не се забия в ТИР-а, минах встрани, като ударих странично и ТИР-а, и последната кола от кортежа. Смятам, че точно този автомобил засече камиона и затова стана катастрофата“, обясни Дойкин.

Dnes.bg припомня, че инцидентът стана в 16,25 ч. в сряда на връщане на правителствените коли от Симитли, където Станишев откри детска градина и бе на предизборна обиколка.

Катастрофата стана на 2 км от Благоевград.

При удара леко ранени са пътуващите в последната кола, придружаваща премиера – Мария Савова, на 29 г., и шофьорът Миладин Панайотов.

Жената е с охлузни рани по лицето, а мъжът – с повърхностни рани на лявата ръка.

И двамата бяха спешно транспортирани до Правителствена болница в София.

Пострадали са и возещите се в сеата трима души – 25-годишният шофьор Георги Дойкин от Сандански, 63-годишният грък Янис Кокарас от Катерини и жена му Даниела, на 32 години.

Водачът е със счупен ляв крак, гъркът е с охлузни рани по лицето, а съпругата му е с контузни рани по главата, носа и краката.

Те са настанени в МБАЛ Благоевград.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

151

kyky

преди 14 години

ехеее дрискалескусчето само дебне да се махна, за да почне да помпа гласове, и да `гласува` че камъните падат нагоре :)))майтапппп

150

Анонимен

преди 14 години

Аз не им правя място като имат желание да ме блъскат да ме блъскат

149

анти кортежите

преди 14 години

Хора, защо да спорим за очевидното?! Кой не е виждал кортежите на самозабравилите се депутати как карат все едно че живота на хората няма значение!? Кой не е отбивал,за да им направи път?Крайно време е да им се отнеме специалния режим на придвижване! Видно е, че не уважават другите участници в движението и че като стане нещо подобно,виновни са другите на пътя !

fallback