Петър Драшков. Снимка: БГНЕС
fallback

Братът на бившия зам.-шеф на ДАНС Иван Драшков - Петър, се оказа жертва на измама, а не мозък на стройна структура за имотни измами.

Това стана ясно късно снощи, когато Софийският районен съд освободи Драшков от ареста без каквато и да е мярка за неотклонение.

Магистратите обясниха, че обвиняемата за съучастие на Драшков Ивалина Трифонова, която също бе арестувана, е имала достъп до документи с подписа на кмета.

Пред Драшков Трифонова обяснила, че е представител на Столичната община и може да уреди продажбата на два парцела в жк "Стрелбище" за сумата от 937 хил. лв. и 3 млн. евро като подкуп.

Драшков се съгласил на предложената оферта и платил 1 млн. лева.

На 18 януари Трифонова предала фалшивия договор за продажбата на имота на Драшков.

Според съдията няма обосновано предположение, че Петър Драшков е извършил престъплението, в което е обвинен, тъй като той не е съзнавал, че борави с фалшиви документи.

С тези мотиви магистратите пуснаха Драшков да си ходи.

Преди това обаче той заяви, че никога не се е виждал с човек, който да му се представя с името Ивалина Трифонова и предполага, че става дума за лице, представило му се като Мира Иванова Димитрова.

Прокурорът по делото бе категоричен, че ще протестира определението на Софийския районен съд.

Мярката на Драшков ще бъде гледана на втора инстанция на 5 декември.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

45

ko4o

преди 15 години

обизяна, бегимота-крокадила, кашалота и бг

44

ko4o

преди 15 години

обизяна, бегимота-крокадила, кашалота и бг

43

бай х

преди 15 години

дори да е вярно, че той не е имал и представа кви ги върши и е жертва на зимама, все пак остава един много мътен момент - въпросната *** му е обяснила, че се искат 937 хиляди евро и 3 млн, евро като ПОДКУП - и той се съгласил, дори платил част от парите. Е, ДАВАНЕТО НА ПОДКУП НЕ БЕШЕ ЛИ НЕЗАКОННО ПО КОНСТИТУЦИЯ? защо е пуснат без никакви обвинения, след като и сам е признал, че е приел офертата?

fallback