47-годишен мъж от бургаското село Голямо Буково е нападнал и пребил човек.

Николай Гьоргов, известен с прозвището "Канибалът от Странджа", смлял от бой работник от строителна фирма, нает в селото да гради триетажна вила.

Оказва се, Гьоров е шизофреник и има зловеща биография.

През 1995 г. мъжът убива две жени, пие кръвта им и яде от черните им дробове.

През 2004-та той прави опит да изнасили 13-годишно момиченце от селото, но е заловен.

Нееднократно полицията и прокуратурата са настоявали пред Окръжния съд в Бургас да вземе решение за поставянето му под постоянно запрещение в специализирано заведение.

Съдът изслушал експертите-психиатри и се съобразил с мнението им, че е антихуманно Гьоргов да бъде затварян в такъв дом, защото всъщност той не носел отговорност за постъпките си.

Освен това условията в тези заведения били изключително мизерни, а към обитателите в тях се отнасяли като с животни.

Сега възрастните хора от селото са настръхнали след поредната "новина", случила се навръх рождения ден на човекоядеца.

Всичко започнало миналия понеделник, когато Гьоров се появил в местния пенсионерски клуб, извадил три "патрончета" – уиски, мента и мастика, и обявил, че иска да почерпи.

Вътре били няколко души. Разсипали алкохола, но още преди да отпият, влязъл Станислав Костадинов /35г./ - строителен работник.

Оказало се, че двамата с Гьоргов се познават, три дни по-рано строителят го поканил заедно да прокопаят темел за оградата на вилата срещу подялба на надницата.

Още щом го видял, канибалът се развикал: "Кога ще ми платиш? Ти ме излъга! Имам рожден ден днеска, парите ми трябват да полея!"

Работникът не познавал злия нрав на психичноболния човек и възмутено отсякъл, че не е лъжец и че ще му плати.

Гьоргов обаче скочил и забил юмрук в лицето му, след което работникът паднал по гръб и единствено успял да предпази главата си от сипещите се ритници.

Веднага след случилото се Гьоргов бил арестуван и отведен с белезници в ареста на РПУ-Средец, откъдето във вторник по обед е преместен в бургаския психодиспансер.

Пострадалият Станислав Костадинов е заведен в бургаската болница и е опериран. Няма опасност за живота му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase