Снимка: Dnes.bg
fallback

31-годишна жена, която представила служебна карта на служител от Висшия съдебен съвет, се опитала да подкупи полицаи с 60 лева.

"Сделката" станала на 27 август в курорта Слънчев бряг, след като въпросната служителка блъснала пешеходка - германка.

Шефката на отдел “Финанси” към Висшия съдебен съвет управлявала лек автомобил "Сузуки Гранд Витара" с пловдивска регистрация.

След инцидента била помолена от полицаите да бъде изпробвана с дрегер за алкохол. Тя обаче отказала, като представила служебна карта за служител от администрацията на Висшия съдебен съвет.

След повторна подкана за доброволна проба за алкохол, жената хвърлила в полицейския автомобил сгънати банкноти от по 20 лева, предлагайки на служителите да се почерпят. 

Полицаите помолили жената да си прибере парите, но тя отказва и след като поизгладила намачканите банкноти отново ги поставила в служебния автомобил.

"Когато й поискахме документите, тя размахваше служебна карта на ВСС и каза да не се занимаваме с нея. Заплаши ни с уволнение",сподели сержант от Пътна полиция - Несебър.

Илияна Накова е задържана е за 24 часа в РПУ-Несебър.

"Ако се докаже, че Илияна Накова е виновна, ще бъде освободена от поста си", каза членът на ВСС Стойко Стоев.

Той допълни, че Комисията за борба с корупцията и професионална етика към съвета ще се самосезира за случая, след като получи материалите, свързани с инцидента.

Според Стоев станалото с Накова е изключително злепоставящ факт.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

63

Daniel

преди 15 години

Браво на момчетата от Пътна Полиция.Крайно време е да спрат всички да мачкат Полицайте ,да ги заплашват с уволнение и какви ли не работи. "Закона е равен за ВСИЧКИ"

62

няма значение как се

преди 15 години

Не е ли прибързано да съдим Илияна. Доколкото знам все още нищо не е излязло като експертизи. Ами ако е нагласена? Хващат наркопласьори с наркотици и веднага им излизат отпечатъци, а при нея вече 10 ден няма нищо. Дали не се опитват да я нагласят. Мислете и в тази посока. Ако за някои неща не се е подчинила на управляващите, то неминуемо ще бъдуе ВИНОВНА!

61

анонимен

преди 15 години

не мога да се съглася с всички вас. Ами ако са и ги поискали тези пари заради прословутите инсцинировки на чуждинци в България. Не за първи път става пова. Не бъдете песимисти.

fallback