Кардам е в кома с тежка черепно-мозъчна травма, съпругата му е с по-леки травми. Снимка: Булфото
fallback

Най-големият син на Симеон Сакскобургготски Кардам е в кома, след като бе тежко ранен при автомобилна катастрофа в петък.

Никой не знае колко време ще е необходимо за да се възстанови и какво ще бъде развитието му. Това съобщава агенция ЕФЕ, която се позовава на медицинския екип, който се грижи за възстановяването на Кардам.

45-годишната му съпруга е със счупен лакът и контузиим но състоянието й не е толкова тежко.

46-годишният Кардам е настанен в болница "Ла Пас" в испанската столица Мадрид.

Катастрофата стана на шосе към градчето Ел Молар в околностите на Мадрид, съобщиха от болницата "Досе де Октубре".

Източници от мадридските служби за спешна помощ уточняват, че инцидентът е станал към 14.50 часа местно време на 42-я километър на шосе N-1, когато ягуарът на Кардам е излязъл от пътя и се е ударил в дърво. Все още не е ясна причината за инцидента.

Двамата са били жестоко затиснати в колата и се е наложило няколко екипа да помагат за изваждането им от смачканото купе на автомобила. Колата се е преобърнала няколко пъти преди да спре в непосредствена близост до жилищен блок.

Княз Кардам е с тежка черепно-мозъчна травма и двете му ръце са с тежки фрактури. Според различни съобщения на местните медии има реално опасност двете ръце да бъдат ампутирани.

„Ръцете на принца са в "катастрофално състояние" и може да се наложи да бъдат ампутирани“, съобщи снощи Франс прес.

В болницата, където е настанен синът на бившия български премиер и лидер на НДСВ Симеон Сакскобургготски, са неговите братя и майка му. Пресаташето на семейството на Симеон Сакскобургготски Галя Дичева съобщи, че след вчерашната операция предстоят още хирургически намеси.

Кардам е роден на 2 декември 1962 в Мадрид. Той е княз Търновски и като първороден син на цар Симеон II и законната му съпруга доня Маргарита би могъл да предяви претенции за престолонаследник и глава на царската фамилия.

Завършва философия и международна икономика в университета “Кларк” САЩ. Получава степен по селскостопанска икономика; специализира агроиндустрия и хидромелиорации в американския университет “Пен” в Пенсилвания.

Започва работа в Буенос Айрес (1989 г.) в многонационалната агропромишлена компания “Фаунтинхед груп”. Живее и работи в САЩ като агроикономист в компанията GIC, Вирджиния.

Бил е търговски директор на телекомуникационна компания “Телефония мовилес интерконтинентал” и ген.-директор на проекти UMTS.

На 11 юли 1996 година княз Кардам се жени за испанската благородничка Мириам Унгрия. Те имат двама сина: 10-годишният Борис и 9-годишният Белтран.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

215

Боян Кривошиев

преди 15 години

Време е в близките дни *** Кардам, а след него и баща му, майка му и така до 9 -то коляно!Богородице , ти ги наказа за наглостта и безочието му. Накажи и техните симпатизанти, умопомрачени фенове, сантиментални синодали.

214

никола

преди 15 години

Вашата злоба има две обяснения. Тези които обвиняват Симеон в кражби , които не са доказани и желаят смъртта на сина му могат да бъдат само два вида хора.1.нещастници, които умеят да се радват и да бъдат щастливи само , ако някой човек е изпаднал в беда , независимо , че същият този човек нищо не им е направил. Това са комплексари с нисък коефициент на интелигентност или без коефициент на интелигентност. 2.Вторият тип персони , които от все сърдце желаят смъртта на Кардам имат причина . На тях им се плаща да говорят и настройват хората срещу Симеон и ниеговото семейство.Те имат някакъв келепир от това празнодумие.

213

Висарионович

преди 15 години

Както е казал един по-умен от мен: "Нищо човешко не ми е чуждо". Става дума за всенародната любов към династията на Кобургите. Колкото и да сме благодарни на дедото за водените нечувани войни, на баща му за хилядите избити интелектуалци, на Симеон за 800 дни и великит кражби след тях изпитваме съчувствие към престолонаследника.

fallback