Снимка: Булфото
fallback

Снощи е извършен само външен оглед на изгорелите вагони от пътническия влак Пловдив-София, каза пред БНР Гено Генов, директор "Безопасност, контрол и вътрешна сигурност" в БДЖ.

Той уточни, че всичко в първи и втори вагон е изгоряло, а вътре все още не е допуснат оглед.

"Трябва задължителна пожаро-техническа експертиза", изтъкна Генов.

Той отново уточни, че пожарът е възникнал в шкаф №11 по данни на персонала, който се опитал да го загаси.

"Не би следвало да се прави паралел с пожара във влака София-Кардам, защото там причината бе съвсем различна", категоричен е Гено Генов.

Той предположи, че сред другите причини за огнения ад може да бъде и външна намеса -  "неизгасен фас, или друго, което трябва да се установи".

"Да не бързаме, да не използваме ситуацията за прибързани заключения", призова директорът "Безопасност, контрол и вътрешна сигурност" в БДЖ..

Dnes.bg припомня, че два вагона на пътническия влак Пловдив - София пламнаха в късния следобед в понеделник

Около 260 пътници е имало във влака. Няма пострадали.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

Пушач

преди 15 години

това че сме пушачи си е наше право а това че сички пискате срещу това ами на мен ми писнка пък мизерните Непушачи да се врат на места които са за пушене и да ми се зверят като пуша да си има специални вагони за пушачи и да видим в един влак кои вагони ще са по пълни а относно запалването на влак от фас що не земете да се гръмнете тези които го твърдят ФАС ХВЪРЛЕН В БЕНЗИН ГАСНЕ лично съм го пробвал гас паднал на килим също гасне пак личен опит ПИСНА МИ за всички грещки и проблеми по горящи сгради и превозни средства да обвиняват пушачите и неисгасени фасове

25

преди 15 години

Напълно съм съгласна с merry.Пътувам доста често и то на големи разстояния с влака Варна-Пловдив и много добре знам условията.Тука някои така си измислят и преувеличават.Зимата има парно и даже е горещо в купетата, а не както някой беше писал.А за пушачите разбира се,че си ги има - крият се в тоалетните или си пушат спокойно в коридорите въпреки забраната.

24

aborigen

преди 15 години

Като чуя име Сергей и се сещам за руски тачанки /за по-младите-каруца теглена от 3 коня, върху която е монтирана ксартечница/ и бронирани влакове.Та във времето на управление на хора с имена......и Сергей предлагам в състава на влаковите композиции да бъде включен открит вагон, върху който да се качи пожарна кола. При възникване на пожар БДЖ-то няма да има проблем.Уточнение: Началник гарите трябва да осигурят вода за дозареждане на пожарния камион.Декларирам,че с горното предложение не търся възнаграждения или патентоване.

fallback