Действията на полицията са били изцяло правомерни при задържането на Ангел Димитров-Чората в Благоевград, обяви главният секретар на МВР ген. Илия Илиев пред журналисти. Той посочи, че причината за смъртта на криминално проявения Димитров остава сърдечно-съдова и дихателна недостатъчност.

Димитров се занимавал с наркоразпространение и със сутеньорство и по тази причина било разпоредено той да бъде задържан. Полицаите се опитали да спрат със стоп-палка управлявания от него автомобил "Мазда", но Чората отказал да се подчини.

Затова се наложило пътят му да бъде препречен с друг автомобил, а след това Димитров се опитал да избяга, добави Илиев. След като Чората бил заловен, той оказал яростна съпротива и се наложило законното упражняване на полицейска сила.

В медицинската експертиза по думите на ген. Илиев било записано, че не физическата сила е причината за смъртта. Той допълни, че предстои цялостен преглед на работата на звената "Полиция" и "Борба с организираната престъпност" в Благоевград. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase