29

12321

преди 13 години

Дано наистина отпаднат тези бесмислени "матури" в V и V клас. Не може вече, когато са оформени годишните оценки по предмети, в последните дни на учебната година да се провеждат тези тестове, които са истинско тото за повече от учениците. През изменалата учебна година на няколко от тестовете се коригираха верните отговори на някой от въпросите, след реакция на учителите до РИО.

28

до фен на даскалици

преди 13 години

Съвсем ясно е къде се осъществява мисловния ти процес - в гащите! Всъщност това май не е мисловен процес, а шизофренично бълнуване.

27

учител

преди 13 години

до 23 Всеки може да ломоти като *** нещо,само умният се замисля какво казва.Прави са колегите-плюйте ни, ругайте ни ,унйжавайте ни ,а после чакайте да даваме всичко от себе си за децата ви.САМО ЕДИН *** НАРОД МОЖЕ ДА СЕ ОТНАСЯ ТАКА С УЧИТЕЛИТЕ. Привилегиите ни са единствено изброените по- горе неща.

26

Калин

преди 13 години

?Ела ,ела и стани "даскал"-та да получиш моите "ПРИВИЛЕГИИ"!!! Както се отнасяте към нас-така ще си получите и децата!................................................................................. да си вземаш редовно хаповете, дори да ги вземаш с хора не общувай, застрашаваш ги!Социопати!

25

дО орела на БСП-Калч

преди 13 години

Много *** си пич,червените ти *** са ти прояли птичия мозък,а нито един учител не може да направи от *** като теб-торта от бишкоти!!!***-неграмотен!!!

24

До КАЛИН

преди 13 години

ТЪЙ КАТО ВЪЗПИТАНИЕТО НЕ МИ ПОЗВОЛЯВА ДА ВЛЯЗА ВЪВ ВАШАТА "ЛЕКСИКА"-ще ви кажа само едно-ВИЕ СТЕ МНОГО МНОГО *** ТИЙНЕДЖЪР!!!Ако някой е *** като Вас,едва ли някой учител може да промени вашите дадености!КАКВИ "ПРИВИЛЕГИИ",бе ИМБИЦИЛ, получават "даскалите"??Ела ,бе *** сине ,ела и стани "даскал"-та да получиш моите "ПРИВИЛЕГИИ"!!! Както се отнасяте към нас-така ще си получите и децата!На простотията единствения отговор е ПРОСТОТИЯ!!!НЕБЛАГОДАРНИК!!!!

23

Калин

преди 13 години

образованието е от една от най порочните и маргинализирани системи в обществото, сеят дебилсто сред подрастващите и само хленчат и знаят да обвиняват!т.нар учители се ползват с ред превилегии, нещо повече .. гениалните им ръководители са измислили нов метод за опростачване - чаветата на даскалята да получават превилегии и бонуси при обучение, освен това те ще са и с предимство при назначаване на работа ..масова практика до сега.. само, че вече донякъде и узакононена.

22

До "УМЕН"

преди 13 години

Каква НХА-натикваш в темата за външното оценяване на 5 и 6 клас???Казах ли ти Валери,че безмозъчните критикари са много повече от нормалните хора!За съжаление!!!

21

umen

преди 13 години

яааа онези педерастите от НХА!Още не са започнали да се праскат здравата....нали там е практика преподавателите да се правят на велики и умни,които всъщност са си *** от селата с много амбиции,вечно недоволни че не им стигат парите и вечно някой е им крив......

20

До Валери

преди 13 години

Каквото и да им говориш на "всезнаещите"-пак контрата и калая обираме ние,учителите!За обществото ,ние правим матури-малки и големи,ние-мъчим горките дечица,ние забогатяваме от "квесторство".....Никой не визира ИЗМИСЛЕНИТЕ РЕФОРМИ на скапаното министерство,които ние трябва да изпълняваме и да сме буфер между недоволните родители и ТЪПОТИИТЕ НА МИНИСТРИ И ЧИНОВНИЦИ!!!

19

valeri

преди 13 години

До номер 13На квесторите при външното оценяване не се заплаща допълнително, защото те е в работно време. Заплащат се само дежурствата на матурите след 12 клас и то, ако денят е събота или неделя. А инак съм също на мнение, че са излишни разходи, но на хартия, тонери на ксерокси, време за проверки. Вярно е, че има колеги, които се договарят с квесторите и дават верните отговори. Какво се опитват да докажат- че са велики учители. Ха- ха- ха

18

учител

преди 13 години

Асанчо и да го вкараш в класната стая няма да има никаква полза,защото е дошъл на училище за безплатните закуски или добавките,които ще изпие баща му и бременната му с 18 дете майка.

17

Анонимен

преди 13 години

като гледам етикетчетата на чиновете,българчетата - там,али -на полето на тютюна...а за асанчо изобщо няма еикетче - той краде някъде по централна гара в това време.

16

фен на даскалици

преди 13 години

За сетен път се убеждавам ,че даскалите са скарани с логиката и мислят като деца!Много се радваха когато ги изкараха да подскачат по улиците за да дадът повод на оня който не можеше да смята ,но им беше министър да съкрати голяма част от тях.Безплатния Ви нет не е случаен и не се учудвайте като паднете зад борда!Ще Ви цитирам една мисъл на един който помогна да Ви изработят тогава:В нормалните държави или си десен, или си синдикалист, или надуваш кавала. В България може да си и десен, и синдикалист, и членовете на синдиката да ти правят ***... /К.Тренчев/А сега бегом да си боядисвате стаите и да прекопаете градинките ,че 15.09 наближава!;)

15

учител

преди 13 години

До 12 По твое време матурите са били след 11 клас.Днес говорим за нещо друго.Министерството пуска най-напред тестовете и след като види резултатите,тогава нагласява точките и оценките за да бъде успешна реформата.Веднъж лъжем ние учителите,защото матрицата ,в която са ни вкарали ни притиска да даваме добри резултати, за да има деца в училище.Заплатите според делегираните бюджети зависят не от това ,което знаят учениците ,а от това колко деца има в у-ще.

14

мен

преди 13 години

В голяма част от училищата (не всички, разбира се) провеждането на тези матури е повече от пародийно-квестори, които подсказват некомпетентно, или пък подсказват учители, които искат да се бият в гърдите с високите резултати на учениците. Какъв е смисълът тогава?!

13

Анонимен

преди 13 години

Много се радвам да отпадне тази матура, защото е напълно излишна! На децата изобщо не им пука, а ние родителите се мъчим да им припомняме какво са учили през годината и само излишно се тормозим!! Само допълнителни разходи за заплащане на квестори и т.н.! Приветствам това решение!!! Дано се приеме!

12

До 9

преди 13 години

Стимул за учене имаше по мое време, когато имаше и матури, но имаше и освобождаване от тях, ако успехът ти от трите години учене (тогава средното образование беше до 11 клас) по съответния предмет беше 5,00.Това си беше наистина стимул.

11

edna

преди 13 години

Правилно. И не е зле да се обмисли и организацията на самите матури- заради провеждането на всички тези мини и не знам си още какви изпити на практика през месец май не се учи реално.

10

Кокоша глава

преди 13 години

Не искам да се уча. Не искам да работя. Не искам да строя живота нов.