101

Анонимен

преди 13 години

Да бе ! Точно така е пресушено аралско море. 2 реки са отклонени да напояват земеделски култури и ... няма вече аралско море.

100

До 104

преди 13 години

Аз мога - залесяването на свлачищни райони!!!Езика ли си чешеш или се правиш на такъв какъвто не си?

99

Анонимен

преди 13 години

ToJAA KRADLIV mOSKOVSKI kmet e kraino vreme da si hodi

98

ТЕТКА МАРА

преди 13 години

СТАТИИ с подобни заглавия Да обърнем реките в Сибир на юг са манипулативни и дезинформиращи. Същността на този и подобни проекти е ИЗПОЛЗВАНЕТО НА ЧАСТ ОТ ОТТОКА НА ГОЛЕМИТЕ СЕВЕРО-ТЕЧАЩИ РЕКИ ЗА МЕЛИОРАТИВНИ ДЕЙНОСТИ В ПРОГРЕСИВНО ЗАСУШАВАЩИТЕ СЕ РАЙОНИ НА СРЕДНА АЗИЯ. Осъществяването на подобни проекти не само, че не е вредно, то е изключително полезно както за хората така и и за облагародяване на огромните пустинна и запустяващи пространства на Средна Азия.

97

АНАРХ

преди 13 години

Како ( намам предвид руската дума, а българсото обръщение ), чета умните ти отговори, но тук се оля- имам предвид думите ти за тамошните мъжкари! Руснак мъжкар е мнооого рядко срещано явление и ти си късметлийка, че имаш спомени от срещи с този вид. И аз съм ги срещал и имам един-двама приятели. Ако слушаш приказките им- да, до един са мъжкари, но...остави филмовите герои на мира :) !

96

666

преди 13 години

Някой може ли да ми даде пример за Човешка намеса в работата на Природата ( на Бог ), която рано или късно да не е дала отрицателен, дори унищожителен ефект върху Земята ?

95

Samo minavam

преди 13 години

Нашите гащници,***,щяха да ходят да сеят памук,в пустинята.Вече видяно.

94

Анонимен

преди 13 години

iskam da obarneme zemiata i bg. da e v karibite

93

мишо

преди 13 години

А не е ли по-лесно всички тези от Казахстан и Мангастан - в Сибир? Да оставят реките на мира!

92

До 98

преди 13 години

Правилно ;) И понеже е финансова криза, може да ги прекара през метрото тия реки - за да не копа наново ;) А най-икономичния вариант е да прати Цвъ Цвъ с една катаджийска палка на реките Об и Енисей и да ги отклони на юг ;)

91

G

преди 13 години

Tiq sa bolni kakvi sa tiq eksperimenti

90

Анонимен

преди 13 години

трябва бойко борисов да се заеме с проекта защото другите държавници нямат неговия опит ще падне цената и ще се съкрати срока за построяване

89

До 95

преди 13 години

Не ти се удава мисленето май! ;)За кубици земя де, ама колко?! Нали се сещаш, че за такива територии се говори за стотици милиони, че ако не и за милиарди кубици земя!!! А освен земята ще се пресичат и други инфраструктури, ще е наложително и мостове, виадукти и други съоръжения! Проектът е грандиозен за която и да било държава по света, стига да се проектира правилно и се отчетат всичките му влияния! А това дето го разправят за "екологичната катастрофа" е голяма глупост щом го казват още преди да се знае как ще бъде проектиран изпълнен! Даже напротив при правилно обследване и проектиране може да се постигне дори само положителен ефект за екологията!!! Но по-лесно е да се вика браво бате Бойко, нали? ;) Не изисква умствен процес!

88

Анонимен

преди 13 години

до 95// Ами изкопай ги и ги премести. Колко му е?

87

Анонимен

преди 13 години

Какво толкова му е гигантското? Става въпрос за копане и преместване на кубици земя.

86

До №88

преди 13 години

Дядо, на стари години няма ли с какво друго да занимаваш и без туй ограничения си мисловен процес??? Първо, морето, което всъщност е езеро, си е все още там! Вярно, намаляло е двойно по площ от 60-те години, но си е там! И ако наистина си дядо, би трябвало да се сещаш компартиите от онова време как са вземали прибързани и недообмислени решения! Аралско море е намаляло, но са увеличени обработваемите поливни площи! И понеже ти усещам партийното пристрастие - за мафиоти си погледни в твоя двор!!!

85

Анонимен

преди 13 години

Дали не е по-лесно Путин леееко да измести земната ос и в Казахстан да завалят повече дъждове

84

Анонимен

преди 13 години

трябва да се обърнат реките по този начин ще се напояват безводните земи ще се сеят дървета те ще произвеждат кислород дори проекта трябва да се финансира от богатите държави заради глобалното затопляне реките няма да се вливат в океаните и по този начин няма да се вдигне нивото на океана и ниските държави да се потопят отделно тази вода ще превърне пустинята в градина

83

za 90

преди 13 години

pravilnoto e :vodi4ka ili vodka......

82

Славянин

преди 13 години

Там където има славяни, има и вода