65

:D

преди 13 години

Помня как преди няколко гидини бяха взели да падат като топъл хляб американските совалки, че и по новините само за това се говореше . Голямо шоу и излагация си беше за хамаерикалите :Д

64

SZS

преди 13 години

Пак се почна с разграничението между НАСА и Роскосмос. ISS е велик проект само че не всички в USA са съглесни с милиардите разходи по отриването и развиването на космическите технологии и са прави до някъде. Мое лично мнение е че ISS трявба да продължи да съществува, колкото и да струва на Русия, Америка и Европа.

63

Анонимен

преди 13 години

Това даже не е снимка!

62

Анонимен

преди 13 години

Ама яж баница с боза, бе!Нали ти харесва!

61

za 58

преди 13 години

Ne ni natrapvai vkusa si.......

60

Bez komentar

преди 13 години

Snimka :NASA

59

Анонимен

преди 13 години

Повече от 50% от изтрелваните ракети, са руски, това е отделен въпрос, а "Зенит" - та нейните основни компоненти се произвеждат в Русия, всъщност украински са "Циклон", само дето нямат изгледи да завземат някакъв особен пазатрен дял!

58

Анонимен

преди 13 години

Браво, отиди сега да изядеш една баничка с боза!

57

SJ

преди 13 години

Напротив,познавам я доста добре и съм ходил и ходя и ще ходя.За това писах,че е време да спрем с заучените фрази!

56

za 42

преди 13 години

hm......da ne otkrila vodka, a ?:))

55

КОСМОС БГ

преди 13 години

Точно това исках и аз да кажа - японците и европейците се заемат с въпроса. Европейците няма да могат, но през шлюза на японския кораб ще могат да минат големите части :) Но затова американците са помислили. Така или иначе МКС ще се експлоатира до 2020 година, от външната част са натрупани вече резервни компоненти. Ако нещо се случи.

54

за 40 пост

преди 13 години

Не позна за черната коприна.Аз пък познах,че си много бос по физика.То обаче не пречи да станеш един бензинджия на руско гориво, желателно на руска територия. В пост 43 смелчагата без име направо лъже от-до!Дезинформация,браво,русофилче.Тази статия горе е за теб точно.Но снимката на станцията НЯКАК ПОТРЕСАВАЩО ИЗГЛЕЖДА НЕРУСКИ КАТО ТЕХНИКА. Особено ако зърнеш до нея закачения ДОПОТОПЕН Союз. Тази снимка е рекламна и совалката е снимала тъй,че да не се вижда загрозяващата руска "баничарка" отдолу

53

КОСМОС БГ

преди 13 години

Та исках да ти кажа - примерът за това кой плаща не е само МКС. Съвсем доскоро имаше договор между Локхийд и Хруничев - американците даваха половината спътници за изстрелване с тяхната ракета "Атлас", другата половина - на руската "Протон". Същото го има и при Боинг - едната половина на "Делта", другата половина на "Зенит". "Зенит" се води и украинска гордост, ама карай...Пазарът диктува правилата

52

КОСМОС БГ

преди 13 години

Руснаците си имат собствени системи за телеметрия и затова си мечтаят да откачат собствения си сегмент. Че това е така.За това кой плаща - ами има значение. Понеже на американците им е излязло евтино - платили са за построяването на Звезда. Нека руснаците да престанат да влачат до орбита дребните си модули от сорта на Поиск и Рассвет, ами да направят нещо значимо - като да изстрелят големия модул Наука. Със собствени средства, че чакаме от години вече.

51

Анонимен

преди 13 години

Ами за съжаление , японците и европейците се заемат с въпроса как да доставят по голямто обурудване!Работоата обаче е тава, че пак не могат да достигнат нивото на Русия, която на година изпраща 10 кораба, а JAXA и ESA могат да се нядавят само на един до два кораба на 2 години!

50

Анонимен

преди 13 години

Не, собственост е на RKA, а иначе фантазиите си затова кой плаща, ги остави - в Космоса те не важат!А иначе за другото - ами те руснаците си имат собствени ситеми за телеметрия, работата е, че американците няма как да отворят люковете и да пуснат едно топло в студения вакуум!

49

КОСМОС БГ

преди 13 години

След разпадането на СССР дори Мир беше построена с американска помощ. Ако американците не бяха дали средствата Мир нямаше да има.Двата закачени "Союз"-и показват ясно ползата от космическото сътрудничество. Преди НАСА планираше да построи авариен космоплан за МКС, но се отказа - точно защото Русия пое този ангажимент.Никой не отрича, че редовните полети на Русия са допринесли много. Но Русия няма да може да поддържа сама МКС. Ще си проличи след спирането на совалките

48

Анонимен

преди 13 години

Да де, трябва да си дупедавец, и да си го вееш според вятъра.

47

КОСМОС БГ

преди 13 години

Руският сегмент е 100% собственост на RKA. Дали? Май забравяш да отбележиш кой плати за построяването на първия модул Заря... Заря е собственост и притежание на НАСА, защото те платиха. Собственост е този, който плаща. И докато технически голяма част от модулите са построени от Италия и Япония... въпросът е кой плаща.Американците се молят на руснаците да идат по нужда. За твое сведение пък руснаците се молят на американците да ползват интернет :)

46

ОБИЧАМ ГЛАВНИ БУКВИ

преди 13 години

Хахахахаха, как смееш да оспорваш убежденията ми с някакви си факти. Руснаците са гадни, всички го знаят. Само американците вършат хубави неща, но трябва да си истински патриот, за да го разбереш!