И в монтана има фирмичка наречена Унимес която работи по стандарта Стара Планина НО какво е месото вложено вътре - БРАКУВАНО БЕЛГИИСКО . Иначе е произведено в България така пише по щтандовете на Кауфланд !!!!
Да закрият всички лаборатории тогава, а не само да получават заплати. Заплата да се получава за свършена работа!
Баба ми много се притесни, че си прави лютеницата без да е съгласувала стандартите си с министъра. Въпреки кошмара, продиктуван от климата и кризата, баба ми изкара няколко лехи с чушки и домати и преди да ги е пернала сланата, реши да ги вложи в класическа лютеница, варена на двора, върху бакърена тава с дърва от старата дограма. Сигурно нарушавам Закона за Е-тата, заяви баба ми с цигара в уста и безакцизна дровна ракийка в ръка, но ще рискувам. по-скоро си нездравословна, защото това е канцерогенен бакър и никой няма да даде сертификат дори за бъркалката ти, отговарям аз, докато слушам по съседската радиоточка вдъхновен министър, решил качествено да увеличи разходите ми, защото за детето всеки дава, без да разсъждава, че основание няма. Освен едно- Платежното! Найденов, дай правото и контрола, не задължавай, Илф и Петров са те описали преди време...
При мен е обратно щом котарана не го хапне значе е от месо,то горкото до толкова е свикнало с немесото та и от кокал не иска.Мисля си как ще доживее старини това животно ?
Честито ! По стандарт ядете 1/3 мас и уж 2/3 месо , което само производителят може да знае дали е толкова. Липсата на контрол обезмисля какъвто и да е стандарт.
Какви лаборатории, какви пет лева?! Ахмаците ако искаха да разберат спазва ли се стандарта трябваше да го дадат на кучето на министър Найденов! Ако кучето го излапазначи е по стандатра и може да го яде всеки един обикновен българин! (То тия необикновените де, те ядат други работи...)
Пак се подиграват с бедния Български народ. Нямам думи.... Аз че не ям такива мляни *** - но имах надежда за БДС то -> Но вече хептен няма да си купя такава отрова..
Нали се афишираше ,че е правен по стандарт?!Как тогава не могат да измерят колко е месцето в карнарчето?Пак циркова програма за публиката... Пак PR.
Znachi, ne moje da ima kontrol varhu produktite, proisvedeni po standarta " Stara planina ". Kontrolat bil predimno varhu dokumentite v predpriatiata.Emi taka im e "otvariat vratite" da si peiat pak starata pesen. Proizvoditelite shte si pishat v dokumentite tova, koeto proveriavashtit triabva da vidiat. A kakvo ima v produktite - sled kato ne moje da se proveri...Nishto novo pod slanceto...
стига ся, ама и вие мноо издребнявате нали мирише на мйесо,паима ли нема ли един господ знайи
Аз си имам точен месомер.Давам го първо на котката и ако го яде,значи има достатъчно месо.Ще видя,как ще се произнесе за новите салами "Стара планина".
Това е вярно!Няма методика,по която да се определи вида на месото, участващо в приготвянето на колбасите!Това ,наистина ,дава възможност за злоупотреба с качеството на същите и несъответствие ,между качеството и цената на продукта! НЕ Е НУЖЕН ПОСТОЯНЕН КОНТРОЛ В ПРОИЗВОДСТВОТО , А ЕФЕКТИВНИ ЛАБОРАТОРНИ МЕТОДИКИ ,СПОРАДИЧЕН КОНТРОЛ И ЕФЕКТНИ НАКАЗАТЕЛНИ МЕРКИ!Сегашния контрол е скъп и неефективен, поради субективното мнение на армията от инспектори и царящата откровенна корупция.
Дори и да има някакво месо в колбасите, кой ще ми гарантира, че не извадено от нечий държавен резерв поради изтичане срока за годност и гепено точно преди да влезе в екарисажа?
Не могат да измерят колко е месото в колбасите