185

svetlin

преди 12 години

pari ot darjavnata hasna za zadaljitelno obrasovanie ot 1 do 9 klas. posle samo s pari i po sobstveno jelanie. za kakvo mi e na mene izu4en vis6ist s moite pari, a ne raboti za mene...ami e nekade na mainata si po sveta...ako iska bezplatno da u4i ,dobre - da si sedi i posle u doma i da pravi jivota po-dobar u doma, tuka , v bg - to...

184

Да!

преди 13 години

Абсолютно съгласен! Там е такава помия, но не вярвам да ги разкрият.

183

Да!

преди 13 години

Абсолютно съгласен! Там е такава помия, но не вярвам да ги разкрият.

182

КОНКУРС

преди 13 години

"Конкурките",както казвате БИВШ,за директори от 1 година се провеждат НЕ В НАСЕЛЕНОТО МЯСТО,а в Министерството!!!Направете си справка!!!Не заблуждавайте общественото мнение с остарялата като Вас информация,с която очевидно не сте наясно!!!!Предполагам,че мълчанието Ви е знак,че сте разбрали колко -не сте в час!!!!!

181

Чертеж

преди 13 години

Стига с тия чертежи,бе пергел...Колко души кандидатстват в инженерните специалности,виж колко свободни места има!!!И стига плаши децата със студенството,те са по-наясно и от теб!

180

УЧИТЕЛКА

преди 13 години

От написаното стана ясно,че сте БИВШ ОТ ТЕХНИКУМ-НАФТА И БЕНЗИН се краде в селските училища!Къде в градовете нафта ,колега!И моля Ви ,спазвайте пълния член в писанията си,защото давате ЛОШ пример и започвам да се съмнявам,че сте уволнен или напуснал само защото сте бил "репресиран".Намирисва ми и на неграмотност и то на начален етап!

179

КАМЕРА

преди 13 години

Пак не си добре с информацията!!Камери на Връшка ***-само тук таме в София,мушмурок!!!Колко пари трябваше да хвърли МОМН,че да обезпечи камери навсякъде,бе шемет??Много вестници четеш,ама пенсионер човек какво друго да прави!Не вярвай на всичко от писанията,че ставаш смешен!!!

178

Бивш учител

преди 13 години

Така така...Малко ще те разочаровам!Матурата вече се държи пред камери, пред външни квестори от друго училище и е малко трудно да се преписва.Ти влез студент, пък после ще оцениш какъв ШИТ е професионалната гимназия.И когато ти се наложи да предаваш 100-тина решени задачи по някой предмет в университета, да предаваш папка с чертежи, колкото холна маса голями, или да изчисляваш нещо-потърси в интернета или при някоя току -що завършила колежка,ще ти свършат работата вместо теб, сигурен съм.

177

Бивш учител

преди 13 години

Накратко-за да не става това, което пиша и аз и Вие, трябва да:!1.премахване делегирания бюджет и принципа "парите следват ученика".Да се финансира според брой приети паралелки в 8-ми клас, а накрая ако ще 1-ин ученик да е останал, да има пари за обучението му.Може малко да излязат, но да са качествени.2.Мандатност на директора -5 години и задължителни конкурки с външни оценители, даже и извън града, за който се провежда.3.Конкурс за всяка длъжност в училище, при назначаване на хора.4.Контрол!

176

Бивш учител

преди 13 години

Продължение на 185.Нормално училище? Там директора може ли да краде нафта и бензин на воля, и да зарежда за сметка на училището половината му рода, началниците му, проверяващите от МОМН?Вашия директор спонсорира ли РИ на МОМН, плаща ли им телефоните, осигурява ли им безплатен транспорт из региона за сметка на училището и минава ли за "много успешен", защото изкарва през работно време и с база на училището пари в частните си образователни центрове?Кой е виновен за това-учителите или позволяващите

175

Бивш учител

преди 13 години

Продължение на 183.Директора е несменяем феодал, който разпределя всички ресурси на училището.Протежетата му, които му гледаха прасета, кошери, сечаха му дърва за огрев,строиха апартаменти и какво ли не, водеха по 1 предмет до пенсия, даже и с 2/3 над норматива лекторски, а обикновеннитеу, тези със собственото мнение, едвам скърпваха норматив от 7-8 предмета.Да не говорим, че под давление на директора учениците се ползуват с дипл. имунитет, и са недосегаеми-носят пари.За това е хаос в проф.гимна

174

Бивш учител

преди 13 години

За съжаление-права Сте колежке.Аз и за това съм бивш, защото навремето това, което го пиша тук, съм го казвал на глас и на всеослушание.И за това казвам-делегирания бюджет е убиеца на образованието ни, в частност професионалното.В основното училище Веи можете да преподавате по 1-2 предмета, а в проф.гимназии сет принуедена да предавате по 8.Директора коли, директора беси и директора казва да се търпят учениците, даже и ако ще челна стойка да правят в час, защото всеки от тях носи 1500 лева.

173

учителка

преди 13 години

Д о177Това е пословична практика САМО В ТЕХНИКУМИТЕ!!!Там ядете парите на държавата,за това са ти такива впечатленията!Кога си работил в нормално училище,та ще ни слагаш всички под общия знаменател на скапаните си техникуми!ВИЕ СТЕ цирея на ОБРАЗОВАНИЕТО-ЗАКРИВАНЕ!!!

172

Деца

преди 13 години

Абе ,машиниста,какви курсове,какви проекти-много си изпуснал в материала!Взимам си матурата с 6.00 в *** ти техникум-там така се прави и съм студент на 5 места!!!Защото в миризливия техникум-такива като теб ни дават да преписваме колкото си щем,а ония от НОРМАЛНИТЕ училища ги пържат на девет огъня!В Техникума на се ходи изобщо на училище и когато си отвориш устата да ги изпсуваш,ти пишат 5 "за участие в часа"!!!ТАМ Е ПЪЛЕН ШИТ!!!

171

Бивш учител

преди 13 години

Когато тръгнеш по курсове, защото родителите са амбициозни и не жалят пари за кандидат-студентите, и после, когато те приемат платено обучение в някой университет и се наложи да търсиш консултации за нещо, спомни си какво си писал за старите учители.Но каквото и да ти обяснявам-излишно е, докато не станеш и ти учител някой ден.Тогава пак си спомни какво си писал.

170

Деца

преди 13 години

ИСКАМЕ ДЪЛБОКО ДИКОЛТЕ И КЪСА ПОЛА-ПО ДОБРЕ ОТ УВИСНАЛИ *** И КИРЛИВИ РИЗИ С МИРИЗМА НА ЧЕСЪН!!!!!Не всеки с къса пола е кух,но всеки преминал 55-трябва да си ходи от училище,защото само си мисли,че всичко знае,а това далеч не е така!!!Професията вдаскалява... и си мислите,че като сте пролежали 30 години по катедрите-знаете всичко и никой няма право дави противоречи...Е,НЕ Е ТОЧНО ТАКА!!!МАШИНЧО А СЛЕД ТАЗИ-С ПОЛАТА И ТИ ТОЧИШ ЛИГИ!!!!

169

Бивш учител

преди 13 години

Пожелавам ти теб или децата ти да ги учи млада учителка, влезла платено обучение, и завършила с креативното си мислене включващо обилни и изчерпателни познания ,дълбоко деколте, къса поличка и дълга и изчерпателна практика по предметите от креативното мислене.Радост за окото ,нали?А когато трябва да се прави проект за ту по някой предмет, или да се решават задачи ,защо пак търчите при тези, старите, миришештите на чесън, а не идете при младите, знаещи и креативни?

168

ДЕЦА

преди 13 години

Дедковци,добре че сте се махнали,с тия смрадливи машинни части са се стъргосали и мозъците ви,бе !От всичките ви писания мирише на такъв социалистически мухъл!Че ясно е че харесваме младите учителки,а не такива като вас дето им висят дъната на гащите и миришат на чесън и повтарят едно и също от времето на дядовците ни!Думата креативно мислене,за вас е като псувня!И мозъците и машинните ви части са хванали ръжда-ай марш от образованието!Ей го на-един от половин час си пише сам на себе си!!!Смех!!

167

Бивш учител

преди 13 години

Не може млада учителка да черпи с цигари и да дава огънче на учениците пред погледа на директора, не може учител да влиза в час с въпроса "Мараба пичове, къде пихте снощи?", Не може само да се попълва материалната книга с дни напред, а да не се влиза в час.Не може на държавен изпит да се дават билетите, които съм правил преди 10 години,и да се оценяват детайлите от 2000 година, излъскани като нови.Не може да се тупаш вечно в гърдите какъв мениджър си, защото идва следващия връзкар.Факти....

166

Бивш учител

преди 13 години

Някъде да съм казал, че аз съм най-знаещия и най свестния?Не съм. Другите свестни,с по 25 години стаж също са отвън, след като ги държа година-две на половин норматив, и ги принуди да си търсят друга работа директора, за да оцеляват семействата им чисто физически.На тяхно място си подбра млади и послушни , току що завършили.За да не му пречат.И да работят ентусиазирано, докато той обира лаврите, като спонсор на мероприятията на РИ на МОМН.Системата е гнила отгоре, не отдолу.