20

ТВ

преди 13 години

Тц, не може да се каже. Учителите по професия трябва да обучават децата, не да ги възпитават. Там въпросът е точно с брашното и триците.

19

Да

преди 13 години

Ама по същия начин може да се каже, че скапаните учители все с родителите се оправдават, разбираш ли? Съгласна съм, че ролята на семейството е огромна, но този процес не е едностранен, нали? Разберете, че докато топката се прехвърля, децата няма да се оправят, а ще става все по-зле! Да, вярно е че сме царе на оправданията, когато не искаме/не можем да си свършим работата, и затова не е лошо преди да я почнем да намерим причини да я свършим добре. После оправдания много, но всички сме губещи...

18

Оф, айде бегай

преди 13 години

А кой/коя по дяволите си ти, та да определяш кои деца са болни, че и на правенето си присъствал/а?! Никой не те кара да се намесваш, още повече, щом не умееш дори да пишеш на кирилица! А ако "нямаш нерви", има лечебни заведения, в които ще ти решат проблема, или поне ще опитат, понеже ако си от вечно мрънкащите, недоволни от всичко и вечно недооценени учители, нещата са почти безвъзвратно загубени за теб.

17

ТВ

преди 13 години

По телевизията дават и ситкоми, а сред най-популярните игри са и тези за "Супер Марио" - това да е довело до деца-комедианти, скачащи по костенурки и гъби?Скапаните родители все с телевизията и мрежата се оправдават.

16

off stiga wee

преди 13 години

pak me karate da se namesvam KOI PO DQVOLITE IMA NERVI DA VUZPITAVA BOLNI DECA PRAVENI OT SLU4AINA STOIKA MEJDU IZVRATENI TATKO I MAMA ;d ;d

15

Педагог

преди 13 години

До !?!?Ако съдя по вашето изказване-наистина за хора като Вас,възпитанието,че и образованието си е отишло преди 40 години!!!

14

lo6o e

преди 13 години

kato mina pokrai grupi4ka ot tineijari do 16-17 godini me zqpat taka zlobno sqka6 sam im izql hlqba i to samo za6toto si minavam skromno i sum suvsem normalen 4ovek, a kato se naprava na zloben i lud ne mi obru6tat vnimanie ... durjavata ni e edna ogromna ludnica koqto ne si zima hap4etata redovno

13

Анонимен

преди 13 години

Родителите се опитват да прехвърлят отговорноста за възпитанието върху учителите...Но първи винаги е родителският пример според мен.След това идват учителите които смятам че също би трябвало да се постараят да доразвият доброто у възпитаниците си.

12

Анонимен

преди 13 години

Вярвам, че децата са отражение на родителите си. Училището и соц. среда са важен фактор в изграждането на личността, но основата е в семейството.

11

!?!?!

преди 13 години

Ще ги ВЪЗПИТАВАТЕ! Като си измислихте наука "предучилищна педагогика" и учебни програми за детски градини ДА ГИ СОЦИАЛИЗИРАТЕ, при това вече задължително - ще ги ВЪЗПИТАВАТЕ! Дадат го на 1,5-2 годинки на ясла, родители - ваши ВЪЗПИТАНИЦИ и т горкото вижда семейство от 6 до 8 вечер! Не реви! Домашното възпитание е заминало по дяволите още преди 40 години !

10

от 1

преди 13 години

То брашното нали си има родители. Или - роди го, храни го, пък друг да го възпитава.

9

Shark

преди 13 години

Да ама обикновено родителите си мислят че дават бяло брашно, а не трици. И обикновено това са тези, които ти дават тъкмо трици. И мислят че техните деца са най-умни. Та те им втълпяват това още от раждането им, че са нещо повече от другите. И когато такова дете отиде в училище и вижда че не е нещо по-различно го избива на агресия.

8

Shark

преди 13 години

Ами за това говоря. Аз лично присъствах на тази родителска среща. Бях направо изумена.

7

Педагог

преди 13 години

Добре споменахте училището!Един "родител" тази година ми се изрепчи,че трябвало аз да възпитам детето му.Дал съм ти брашно-искам от него да опечеш хляба-рече важно Таткото!Отговорих му:Ако си ме дал бяло брашно-готово,ама ти си ми дал ТРИЦИ,какъв хляб очакваш!!!

6

Анонимен

преди 13 години

А защо живеят в агресивна среда? Защото няма пари! Печалбата погуби всичко.......

5

От 1

преди 13 години

Точно това дете си е вършило каквото си иска, защото и родителят му си е вършил каквото си иска - примерът с идването в училище. Така ли се решават проблеми между деца.

4

роко

преди 13 години

Само преди два дни,едно такова дете,на 19 години,след като помля с бухалка баща пред хлапето му,отиде да извика ТАТКО СИ и аверчетата си,че да натупат и майките и дечицата !!!Колкото и да се е пънкало училището да възпита тоя ***-не е успяло!Простакът си е останал ***-като татко си!!!

3

Shark

преди 13 години

Вярно е това за агресивната среда. Но за какъв пример от родителите говорим като в класа на сина ми преди няколко години един баща защити синчето си, което вършеше каквото си искаше, за малко не осакати друго дете. За какъв пример говорим, та родителите всъщност учат децата на агресия. Ами то ние се държим агресивно, погледнете кокво става по улиците, какви ругани се сипят от колите, а в почето от тях има и деца.

2

Цецо

преди 13 години

Напълно съм съгласен, а ще допълня само, че децата гледат и телевизия, отрано сърфират из нета, откъдето постоянно биват заливани с информация за насилие и агресия, да не говорим за компютърните игри. С една дума, притеснен съм за младите...

1

Анонимен

преди 13 години

Децата живеят в агресивна среда. Лош пример полуват в самите им семейства - от родителите, които се карат, ругаят, бият. Не се ли разбра огромната роля на примера от родителите.