140

Ty154

преди 14 години

Като гледам какви пенсии се получават и кога ще се пенсионираме ние изобщо ако мога няма и да се осигурявам държавно. Същото и за НЗОК. Просто когато палщаш, ане получаваш се научаваш д алъжеш и да не плащаш, защото накрая пак си прецакан.

139

ккк

преди 14 години

За мене това е форма на копупция. Двете заинтересовани страни са работникът и работодателя. Единия получава повече пари, а другия плаща по-малко осигуровки. Прецакана е пряко държавата, а косвено пенсионерите и здравеопазването. Работниците обаче не мислят, как ще ги обслужат ако се разболеят и какво ще получат като пенсионери един ден. Държавата е заинтересована да ги информира и за двете за да ги стимулира да искат осигуряване на реални доходи.

138

Анонимен

преди 14 години

57 146 наети оранители. Те какво охраняват- на бандитите имотите, хотелите и фабриките.

137

Анонимен

преди 14 години

Действащата пенсионна система в България е възможна само за страни с постоянно нарастващо население. България е с намаляващо население и резултатите са налице, ниски пенсии, ниски доходи и високи осигуровки. Всичките напъни за събиране на високи осигуровки водят точно до обратния ефект на очаквания от управниците. Вариантите са, внасяне на работна ръка от вън при запазване на пенсионната система или цялостна промяна на системата предвид реалностите. Иначе бъдещите пенсионери са обречени на глад

136

Shark

преди 14 години

Ами то по кодекса на труда извънредния труд трябва да се заплаща двойно, регламентирано си е, но я някой се опита да претендира за такова нещо де, веднага ще изхвърчи от работа. И това е защото няма никаква солидарност, веднага някой дру с радост ще поеме неговата работа.

135

до 131 разбираемо е

преди 14 години

Казваш ниска производителност, тя от кого и какво зависи :) Работника сам ли трябва да се справи с организацията на производството и снабдяването с машини и инструменти производството или работодателя. Дали там не е заровено кучето?

134

tulski

преди 14 години

Лесно е да се каже : няма да подписваш договор, който е неизгоден !Проблема е там, че работника няма избор. Ако не го подпише, ще стои безработен и гладен. Вместо да се търси сметка на работника, защо не подгонят работодателите за тези далаверки ?

133

Анонимен

преди 14 години

Оставете хората да си вадят прехраната, времената са много тежки за да ги натискате за високи осигуровки, които допълнително им изяждат хляба. И без друго българската пенсионна система е сбъркана тотално още от 1951 г, когато са ликвидирани пенсионните фондове. Нормалното положение е човек да се издържа от собствените си осигуровки, които ги е трупал през живота си след като се пенсионира. В България се работи месец за месец, събират се осигуровките и веднага се изсипват за пенсии.

132

Винетка Винеткова

преди 14 години

Каква изненада.

131

Разбираемо е...

преди 14 години

При тази ниска производителст ( във всички сектори на икономиката) ако работодателите плащат 32 % осигурителни вноски върху реалната заплата ще фалират за два месеца. Впрочем, масовите фалити започнаха. Ще се наложи вече Тотю Младенов да плаща заплати и осигуровки на безработните. Той разбира от тези неща.

130

Rъб

преди 14 години

Луксозния стандарт на живот на т.нар. "бългаски бизнес" е за сметка на мизрния живот, който водят работниците и служителите.

129

АНОНИМЕН

преди 14 години

Абе, не виждате ли какво става в държавата - всички дупки от нашия джоб! Къде им са приходите, къде им са работните места, къде им са изплатените задължения към бизнес, осигурителни вноски? И защото държавата не работи по всякакъв начин се чудят как да рекетират същият този бизнес и същите тези хора, на които същата тази държава дължи милиони левове! Колко фирми фалираха, колко хора останаха без работа по вина на неизплатените задължения?Срамота!А сега посягат и на пенсии и здраве!Пълен геноцид!

128

Калин

преди 14 години

тези прокази се лекуват с въвеждането на правила и регламенти!не може да потребяваш бюджетни средства ..и да си на трудов договор.. гарниран с няколко граждански и консултански отстрани! бонуси и превилегии, гласувани сами на себе си!това е социална перверзия.

127

ЧИР

преди 14 години

НЕ МОГА ДА РАЗБЕРА ,ЧЕ ОТ ДНЕС ЛИ Е ВСИЧКО,ВСЕКИ РАБОТОДАТЕЛ НАТИКСКА РБОТНИК,СЛЕЖИТЕЛ ДА ПОДПИСВА ДОГОВОРА,ИНАЧЕ НАВЪН.Е,ЗА КАКВО ГОВОРИМ ЕДНО И СЪЩО ЯВЛЕНИЕ И 20 ГОДИНИ НЕ СТИГАТ ДА СЕ ШИРИ СИВАТА ИКОНОМИКА.САМО КАТО ВИДИШ 240 ЛВ.ЗАПЛАТА ТИ Е ЯСНО ДО КЪДЕ СТИГА,КАКВО ВСИЧКИ КРАДАТ ОТ НВАЙ МАЛКИ ДО ХОРАТА ВЪВ ВЛАСТА.ПО 24 ЧАСА РАБОТЯТ ЛЕКАРИТЕ ОТ ПЛОВДИВ ЗА "МИЖАВИТЕ"60000 ЛЕВА,ОТ БАН СИ ДОКАРВАТ ОТ ХОНОРАРИ ПО 5000 НА МЕСЕЦ,И ОЩЕ ,ОЩЕ МНОГО ДРУГИ.ТРЯБВА ЗДРАВА РЪКА ДА ПИПА ВЪВ ВЛАСТА.

126

Анонимен

преди 14 години

Ясене, със сигурност ти може да издържиш повече време гладен от колкото една фабрика без работници.... и ден да закъснее една доставка следват неустойки, няма следваща поръчка и чорбаджията губи пари... днеска 3ма като му откажат да бачкат защото не плаща социални на реална заплата - на 4тия ще ги плати...

125

Българин

преди 14 години

121 - в моят бранш е още по-страшно, защото хората са на комисион, който първите месеци е нисък... е, как може човекът да вземе 50 лева за месец, а те да му искат над 100 лева за осигуровки?Значи на *** ще им плащаме за да не работят, а белите ще трябва вече и да си плащат, за да работят?

124

Анонимен

преди 14 години

Заплатата не ти я дават управляващите, заплатата си я договаряш със шефа - ако не ти изнася напускаш и си търсиш по добре платена работа, или заповаш и втора работа..

123

Калин

преди 14 години

да а министерството на здравето.. готви полети за луната .. ще изтрелва анна борисова да обрижва здравно луннна популация .. ще реформира!ВСЕКИ ЗАПОЗНАТ ЗНАЕ, ЧЕ ВНЕСЕНОТО НЕ ОТИВА ПО ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ.. И СЕ ХАРЧИ по усмотрение!

122

Българин

преди 14 години

400 МИЛИОНА изчезнаха от бюджетът на НЗОК февруари - това са пари, изработени с трудът на тия женици на снимката и отк8раднати от престъпното правителство на гербаджиите, чийто министър на финансите в прав текст заяви, че иска да вдигне осигуровките, за да се пълнела хазната, при положение, че по закон тия пари са само за здравеопазване... Защо да плащаме осигуровки, щом ни крадат парите?

121

nakato

преди 14 години

А на господата да им мина през ума, че тия хора вземат горе долу и заплати от тоя порядък. Дори да вземат по 200 лева необлагаеми, това заплата лли е бе господа управляващи?