35

анонимен

преди 13 години

И какво ще правят от13.05 до 30.05 децата ? Ще учат като луди за матури, а след това ...Цялото ни образование е мъгла. Какво ли още ще измислят тези мозъци до 15.09 един бог знае, а ние ще чакаме новини и ще се чудим колко болни мозъци ражда България.

34

анонимен

преди 13 години

Кой решава какво да се прави с децата ни и кое е най-добре за тях след като децата на политиците учат или в чужбина или в някои частни училища. Обикновените деца вече се превърнаха в опитни зайчета и резултатите не закъсняват/крадат , пушат/ И малкото интерес, който имаха към училище съвсем се изпари.

33

анонимен

преди 13 години

МОМН стига да крайности и абсурди!До 4-ти клас да няма оценки и изведнъж хоп-миниматури или външно оценяване.Синът ми беше в 4-ти клас и се спука от решаване на тестове.Накрая му беше толкова омръзнало, че намрази училището.Мисля, че децата на тази възраст не са психически готови за тези изпити!

32

Little

преди 13 години

Когато аз бях 8клас преди 10години в езикова гимназия , си имаше изпит в края на 8клас по езика , не виждам нищо ново , камо ли за първа година ..

31

56

преди 13 години

Напълно те подкрепям. Това са абсурдни практики и стрес за децата.

30

!?!?!

преди 13 години

Права сте, и вие мноооого добре знаем, какво е "елитно" училище! Само че наложеното клише и писаните по инерция материали на тази тема пращат всичко по дяволите! Ако слушаме експертите от МОМН и четем журналистическите измислици, излиза, че у нас има около 2000 "елитни" училища!?! Местенето от едно квартално, в друго квартално училище е искуствено създадена истерия! Нито езиковите паралелки са им като хората, нито другите профили. До 12 клас забравят с какъв профил са ги приели! Лош пример за де

29

обясняваща

преди 13 години

Понеже видях на няколко места въпроса:какво е елитно училище, ще обясня с пример:тази година синът ми завърши английската гимназия, която е елитно училище. От випуска му една трета заминават да учат в чужбина, около една трета кандидатстваха медицина и бяха приети с изключение на 1-2 деца. Останалата една трета влязоха икономика, право, психология... по първо желание. Това е елитна гимназия -после да влезеш където и каквото си искаш, защото си подготвен много по-добре от други. Без да плащаш...

28

Shark

преди 13 години

Защо само пет бе, малко са, нека има по физическо, рисуване, пеене, и който не може да бяга за време, да рисува като художник и да пее вярно никаква диплома за завършен 7 клас, ще повтаря докато се научи. ***!!!!!!!!!

27

другомислещ

преди 13 години

Не спряха експериментите в образователната система.Последствията- голям хоас и затруднение в подготовката на децата.

26

Петя

преди 13 години

Миналата година беше АБСОЛЮТНО същото, някой журналист явно не е успял да прочете правилно информацията на сайта на МОН, ха ха. Няма никаква промяна, а той изтупал новина от стария чувал

25

Анонимен

преди 13 години

Най-много след поколение - две образованието ще стане напълно платено и пак ще е зле това е лошото.

24

Анонимен

преди 13 години

Това не е нищо ниво. Така беше и тази година. Потърсете друга новина.

23

tulski

преди 13 години

Така си е цялата работа е менте.

22

Анонимен

преди 13 години

Детето ми миналата година бе 4 клас. Учиителката им ги "спука" от тестове и диктовки.Даже и на пролетния лагер не ги остави на мира.И ЗАЩО .....като накрая квесторите бяха от тяхното училище, проверяващите също.Слабите ученици ,които бяха мързелували през годината също изкараха 5 и 6 ,благодарение на тези квестори в името на рейтинга на училището.НЕ ВИЖДАМ СМИСЪЛ ОТ ТЕЗИ ИЗПИТИ .

21

министър

преди 13 години

няма оттърване от това министерство

20

До 19

преди 13 години

май си прав прав :))))

19

Анонимен

преди 13 години

Имам чувството, че писалият статията слага минуси на постинги с неоспорими факти.

18

Калин

преди 13 години

някои образУвателен курифей .. били дал някакво смислено определение .. или каквото и да е смислие .. по питанката що то е "елитно" училище у бг? по учебната програма ли ги квалифицирате? по материалната .. база, по сградата.. по материала на който се преподава, що то явно е материал... щом ученици от две училища с еднотипни проблеми се делят ..по качесство и произход.

17

Анонимен

преди 13 години

"Василва", ти да не си учителка? Те`з 5 изпита сигурно ги виждаш като възможност за частни уроци и нерегламентиран доход, а тяхното "организиране и провеждане", като допълнителни часове, които се плащат ;))))))))))

16

марто

преди 13 години

в една ненормална държава,управлявана от бивша мутра и от пълни *** това може да се очаква...ние сме си ги избрали..*** избират *** да ни мачкат...