113

Shifter

преди 13 години

И, най-важното:Жалко е, че се наглеждате на студентите и ги обиждате толкова злобно. Всички уж милеят за образование, за поколение, което да дърпа напред, а при една новина, която трябва да предизвиква съжаление, отново се нароиха наивниците, които да се обиждат на София-провинция и да търсят проблема в чалготеките в Студград. Ами търсете го, за съжаление нещата рядко се оправят с плюнки из и-нет форумите.

112

Shifter

преди 13 години

3) Както вие плащате парно за по 300лв., така и моите родители си го плащат. Само че освен това плащат моите консумативи и наем тук, както и въобще преживяването ми в София, където едно прилично хранене е 10лв. И тия пари ги оставям в джобовете на тукашните търговци, не си нося селския потник и джапанките от Горно Дряново (примерно).

111

Shifter

преди 13 години

Здравейте,да си кажа думата и аз, като студент в СУ "Св. Климент Охридски":1) Консумативите за общежитието се плащат. Заедно с наема идват между 50-60лв., а сме трима души в стая. Тоест, нашите 15-20 квадрата излизат минимум 150лв. на месец, през зимата - със сигурност повече. 2) "Софиянци" в затруднено финансово положение или като деца от многодетно (три или повече деца) семейство ИМАТ право на общежитие. Иначе се предполага, че столичани имат жилище (както всички мои колеги от София). ->

110

Иван

преди 13 години

Изплюскани или не, аз сега си топля вода на котлона, за да мога да се изкъпя. Нямам нито една неплатена сметка. Справедливо ли е?

109

до N.100

преди 13 години

И аз съм учил в ПИС-а преди 14-15г. Вярно е че и студенти от София могат да са в общежитията (тогава и бяха и трите блока).Но не това е важното.Всеки трябва да си плаща сметките,било то студент,университет,парламент и т.н.Сигурно в бюджета на СУ парите за сметки са били включени,но понеже няма сила,която да застави някой да си плати парното,тези пари са изплюскани от преподавателите!Затова справедливостта изисква който не си плаща да няма топла вода и парно.И да си плати старите задължения!

108

икономист

преди 13 години

Имаме магазин и продаваме обувки на тези студенти,леля ми е лекар и ги лекува в Студентска поликлиника,съседът ми работи в транспорта и ги вози до родните места,имам близки в енергото и топлофикация,братовчед ми държи супурмаркет в Студентски.С една дума-цяла България си харчи парите в София.Та родителите пращат всичко,което спечелят на децата си.

107

До : Student

преди 13 години

И къде се къпете при тия условия?? ??

106

George

преди 13 години

Двама студенти си говорят:-"Искаш ли да си вземем някакво животно да гледаме, прасе например"?-"Много е мръсно и мирише гадно".-"Нищо бе бързо ще свикне".

105

123

преди 13 години

Ще престанете ли да се дърлите, ***?800 000лв е една напълно резонна сметка за базата , която има СУ !!!Въпроса е защо Мутрата има 140 млн евро да увеличи *** помощи , но няма 800 000лв висше учебно заведение? Приоритети

104

xax

преди 13 години

Аз предлагам да се съди я рекрор, я някой друг шеф. Аз отивам и плащам наем, ток, вода и т.н. Има неква сметка която реално не е толкова малка, като се има предвид че живеят 3ма човека в една скапана стая, дето на пазара и 20 лева няма да струва. А сега нямало пари - моите пари къде отидоха ?????

103

xax

преди 13 години

"Не лъжи. Софиянец няма право да отиде на общежитие. "Имаш право на общежитие. Отиди в Пловдив, Варна, Благоевград и си вземи 3 общежития ако искаш :)

102

bla

преди 13 години

до: 95 А студентите, които не са от София и не са на общежитие? На тях колко пари трябва да дават, след като не стига, че не си живеят при мама и татко, а на квартира и плащат същите сметки като вас? Осъзнайте се малко, сигурна съм че родителите на малко софиянци, които са студенти в София ще искат детето има да отиде на общежитие, защото за тях това е допълнителен разход, освен домакинските,които така или иначе си ги имат.

101

Контрашоп

преди 13 години

Дървен сувенир с три букви - що е то? Шоп естествено. Да се обяснява на дървена глава, че в студенстките общежития не се разрешава поставянето на бойлери е немислимо. То такава глава няма увиране камо ли разбиране. Покажо си родословното дърво, като се праскаш толкова, че си софиянец. Защо не посочиш мама и тати и баба и дядо от кои села са а? Защото не ти изнася.

100

Провинциалист

преди 13 години

Ами отиди и ти да живееш на общежитие и ще ползваш тази субсидия, щом си опрял до нея, ето ти решението. А колко си софиянец си личи, че София в петък упостява. Всички " софиянци " си заминават по родните села на две туби бензин и един куршум растояние.

99

Анонимен

преди 13 години

Абсолютно

98

Шопа

преди 13 години

Екстра, да плащат тъпите селяци и да не се обаждат много. Като няма топла вода и не им харесва в София да си купят бойлери или да напускат града.

97

Maraba

преди 13 години

А и дълговете се увеличават!Пак тече ремонт във фоаето на СУ,така че колеги-зимъска с ватенки,ама на новичко!

96

Student

преди 13 години

***! Живея в бл.61, Студентски град! Преди няколко дена бяха лепнали весела бележка на входа - "Няма да има топла вода от 1 до 15 август, изивянваме се за неудобството!", а платих 80 лв. наем за юли, 'ко 'щеш.За капак на всичко, тази сутрин изобщо нямаше вода. Ех, Българийо как да не те обича българският студент. Та ти всячески се опитваш да го задържиш при себе си ...

95

gfdsg

преди 13 години

Искам само да спомена нещо, защото се начетох на глупости. Студент съм в Колеж по телекомуникации и пощи, който се намира в Студ.град. Има два блока с общежития. Всички студенти в колежа, които са редовно обучение имат право на общежитие, ако желаят такова, независимо дали са от Ямбол, Видин или София. Да, ако си от София също можеш да ползваш общежитие при нас. Може би е така, защото остават свободни легла. също така знам, че в нашите общежития има студенти от УНСС и съвсем малко от СУ.

94

VERGASER

преди 13 години

Тази държава като няма възможност да издържа толкова ВУЗ-ове и да ги държи на ниво просто да им намали броя! Винаги ще има частни училища на ниво. То вече куцо и сакато има диплома, която вече никой не цени. А този бардак наречен "Студентски град" е крайно време да се промени със законови мерки! Това чудо никъде го няма!