64

до 65

преди 13 години

Aми по същия начин както много хора се осигуряват на максимума но получават "тавана" - тоест внасял си за 2000, ама получаваш дедовия.... Каквато държавата - такива и частниците! Впрочем частните пенсионни фондове по цял свят са засегнати, въпросът е как си гарантиран срещу фалит...

63

Аз

преди 13 години

Защо преди 2 години в доброволия (задължителен) пенсионен фонд имах 1200 и нешо си................ вчера имам 700 .....е как става това

62

Бат` Бойко

преди 13 години

Няма да отлатггаме реформата! АЗ ще повиша пенсиите - вече ще се дават от 85 годишна възраст, но за сметка на това ще са много високи!

61

Анонимен

преди 13 години

Цецо, имам 3 години стаж в локомотива, не е проблем възрастта - така или иначе минаваш прегледи - очен, невролог, УНГ... ако не ставаш ще те усетят. Лошото е че понякога ръчкаш без спиране 5 часа и повече, а нямаш ***... отделно шума и вибраците, а лятото и жегата.... Още по смешното е че те плащат социални, и ще се пенсионират на 60, а Ушев които обикаля кафетата и опърдява патрулката се пенсинира на 45, без да плаща...

60

Анонимен

преди 13 години

Тотьо, вариантите са два: ПЪРВИ - хващате за ушите всички тарикати (а те не са малко) дето вноските им по кредити и стоки на изплащане са 500 лева и нагоре, а в същото време са се осигурявали на минимална заплата (И двете неща е лесно да се установят) и ако трябва ги събличате голи но им вземате дължимото..... Втори вариант - спирате гювеча на ченгета и военни с 20те заплати на куп.... И започвате да им събирате осигуровките (поне пенсионните), здравните - нека ги лекуват безплатно болниците които са към МВР или МО! Освен това полицаите и военните да се пенсионират на 30 год. стаж (щом ние които работим можем, би следвало и лешперите да могат) И Вариант 3 - Вариант1 и Варинат2 се осъществяват едновременно - тогава ще има доста пари за пенсии...

59

Истина е

преди 13 години

В България момента е следния,ако мога да я напиша образно - много *** малко мераклии.Но реалноста е обратна - много мераклии а *** малко.Тези който произвеждат Брутния Вътрешен Продукт са малко,а тези който искат да ги яхнат са много - полицай,доктори,държавни служители,частни пенсионни фондове,здравни осигуровки и т.н.

58

ДЪРГАВАТА

преди 13 години

Нали ти гарантирам загуба не по-голяма от 50%,какво ревеш,нали и ние от частните пенсионни фондове трябва да купуваме хотели и апартаменти по морето и в София.После ще ти ги дадем под наем и ще ти вземем пенсията и имуществото.

57

гражданин

преди 13 години

Ей ГЕРБ вървете си бе ***.

56

цецо

преди 13 години

абе тия не са в час машинист на 60 та тои не може да гледа и ква реакция ще има

55

Анонимен

преди 13 години

Държавата ме задължава да се осигурявам в 2 фонда. Вторият фонд ми е загубил около 50% от вноските. Кога държавата ще ме обезщети, след като ме задължава? Кога? Кога? Ако е възможно човекът от снимката по горе да ми отгово КОГА?

54

Анонимен

преди 13 години

Идват избори. Всякакви и то!

53

ГЕРБ

преди 13 години

За една година тия комунисти/ГЕРБ/ и навеждащите им се атакисти разсипаха всичко. Така ще винаги докато ни управляват *** и милиционери. С милиционерски сводки хазната няма да се напълни

52

КАКВО Е ТРУДНОТО

преди 13 години

Пишеш Глупости,в Англия например има Полицай по улуците на 60г,за тях е наркотик,за БГ Полицайте също.Разликата е че ти си свикнал само в управлението или в колата,не знаете нищо за живота на нормалните хора който ги бият и ограбват.

51

Ахил

преди 13 години

Оптимист и песимист си говорят за положението в страната. Оптимистът, явно вече разочарован, казва:- Както е тръгнало, май всички ще стигнем до просия.Песимистът:- Да просим? А от кого?

50

Rad

преди 13 години

За една година тия комунисти и навеждащите им се атакисти разсипаха всичко. Така ще винаги докато ни управляват *** и милиционери. С милиционерски сводки хазната няма да се напълни

49

офффф

преди 13 години

И да изселят мързеливите ***.....от България!ИСКАМ СИ ДЕТСКИТЕЕЕЕ!

48

безработна

преди 13 години

Вие луди ли сте бе??? Какъв ще е този пожарникар или полицай на 60г/65 не ща и да мисля/......мале, мале.... Не ,че и един шлосер или заварчик става за това натоварване на 60-65г......Тея горе да измислят начин, който да накарат работодателите да си плащат реалните осигуровки на работниците, тогава /евентуално/ ще се оправим.

47

Анонимен

преди 13 години

Колега 69, да не забравяме, че шапкарите от всякакъв вид даже и не плащат осигуровки! Но пък получават прилична пенсия половин живот за сметка на това.

46

!?!?!

преди 13 години

"...ситуацията в Националния осигурителен институт (НОИ) е изключително драматична.." Ами защо отгава изплатихте на баба Митрева 30 бона, бе Тотю?А на Христосков - 47,а! Това са на 5 села пенсиите за 1 година, бе Тотю?

45

Не си прав

преди 13 години

В БГ до дълбока старост живеят - Полицай,Пожарникари,Военни и Доктори/Защото не се хабят,а поминават и затова им се плаща.